AcasăPoliticaUE ne pregătește de RĂZBOI. Armata redevine OBLIGATORIE!

UE ne pregătește de RĂZBOI. Armata redevine OBLIGATORIE!

Se intră în al treilea an de conflict armat în Ucraina. Între timp, un alt focar se extinde în Orientul Mijlociu, acolo unde Israelul a simțit miros de sânge și profită. Tensiuni la cote maxime există pe aproape tot cuprinsul globului, iar marile cancelarii spun că fac totul pentru a evita izbucnirea unui război între statele lumii. În spatele ușilor închise, nimeni nu știe ce se întâmplă cu adevărat, dar ce se vede sunt pregătirile pentru WW 3 și asta nu poate fi tăgăduit.

Europa fierbe și temperaturile cresc nu doar în Ucraina, ci și-n Balcani, unde e nevoie doar de o scânteie (pretext) pentru a aprinde fitilul sârbesc din Kosovo.

Este Europa pregătită de război? Nu!

Se pune problema dacă UE este pregătită pentru cel de-Al Treilea Război Mondial și ce trebuie făcut, în situația de față. Iar mințile (ne)luminate de la Bruxelles au în vedere impunerea unei măsuri extraordinare – armata redevine obligatorie pentru cetățenii statelor membre!

Când am aderat la NATO, ni s-a spus că nu mai trebuie să avem armată fiindcă o să ne apere SUA. Iată, însă, că ce se întâmplă pe frontul din Ucraina le-a cam dat calculele peste cap occidentalilor, care acum înțeleg că niciun ajutor american nu te apără de rachetele rusești și salvarea trebuie căutată în ograda proprie, nu la așa-zisul partener de peste Ocean. Mai cu seamă dacă ajunge iar șef la Casa Albă miliardarul Donald Trump, care numai chef de un război cu Rusia nu are.

Așa stând lucrurile, nu-i de mirare că pe la Paris și Berlin se vorbește cu insistență despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ar fi singurul instrument capabil să garanteze armatelor europene o pregătire și consistenţă numerică adecvată noilor ameninţări. În același timp, UE ar avea asigurată și o mare rezervă de cadre instruite, pregătite în orice moment pentru recrutare.

Pe de altă parte, multe studii sociologice arată că autoritățile întâmpină tot mai multe dificultăți în a convinge tinerii să se înroleze voluntari în armată, deși ofertele sunt cât se poate de interesante, inclusiv din punct de vedere financiar. Există state în care s-a constatat că reducerea personalului militar este destul de gravă și tinde să fie chiar mai rău.

Tensiunile UE – Rusia și riscul unei confruntări militare directe cu Moscova, plus toate problemele economice și politice complexe din prezent fac ca europenii să simtă nevoia refacerii prestigiului armatei ca pe o necesitate. Alternativa este un scenariu de neimaginat!

Nu s-a decis, încă, nimic cu privire la forma finală pe care o va lua proiectul, dar sunt câteva direcții pe care se merge. Unii vor să urmeze modelul nordic, în timp ce alții dau ca exemplu chiar dușmanul Rusia, care își pregătește/instruiește populația încă din școală.

Europa are nevoie de o masă bine pregătită, menită să susțină forțele profesionale actuale ca o componentă de rezervă, gata a fi mobilizată în caz de nevoie. Cu alte cuvinte, ar fi nevoie de un serviciu capabil să furnizeze Forțelor Armate personal repartizabil unor sarcini din linia a doua, pregătit de activare în caz de criză sau urgență.

După cum remarcă mulți, un astfel de sistem este în vigoare în statele nordice, care au forțe armate formate din profesioniști, iar pe lângă există voluntari instruiți și care stau în „stand by”.

Totuși, cum spuneam, alte voci insistă să adopte un model de apărare bazat pe un sistem general de conscriere – toți cetățenii de sex masculin cu vârsta de peste 18 ani sunt chemați să efectueze serviciul militar obligatoriu. Durata poate varia de la 6 la 12 luni. Ulterior, în anii următori, vor fi scurte verificări de eficacitate a procedurilor de mobilizare și actualizare a noțiunilor militare de bază.

Ce va alege UE, nu știm, dar semnalul este clar, iar România se numără printre statele care va trebui să aplice directiva Bruxellesului. Pregătirile pentru un război total cu Rusia sunt în linie dreaptă, doar că nu ni se vorbește deschis despre așa ceva.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
8.150 afisari

34 COMENTARII

  1. Să se ducă pe front cei care vor război.
    În frunte cu Ursulla şi toţi nealeşii de la UE, CE, OMS, ONU.
    plus: Soros, Biden, Kamala, Macron, Schwab, Lagarde, Johanu, toţi indivizii din guvernele Europei.

      • @Carmen Lazurca2024-01-24 20:27 At 20:27:34
        Daca tu ai impresia ca popotarii papatori de pensii speciale/foloase necuvenite te vor apara esti intr-o grava eroare

    • Rusia a fost provocata. Rusii nu vor sa moara, este și un cântec. Nici europenii nu vor sa moara. Cabala occidentala vrea ca europenii sa se omoare cu rusii. Dacă rusii voiau război nu furniza Europei zeci de ani gaze și uraniu, cu care europenii își făceau arme. Acum războiul e treaba specialiștilor. Armele ultrasofisticate nu pot fi mânuite de racani. Cine trimite oameni în tranșee sunt CRIMINALI pentru ca ii trimite la moarte sigura. Dar dacă nu ii omoară în război, oamenii le sar în cap bogaților sa le ia averile. Asta e cu războiul, moarte sigura pentru cei mulți. Bogații profita…. Trezește-te rumane!!!

    • I-ai uitat pe artizanii principali, Rothschild, Rockefeller, Sasoon, Warburg si restul trilionarilor care, d efapt, regizeaza toate mizeriile astea.

      • „Armata face recrutări masive! MApN caută 200.000 de soldați care să apere 2 milioane de videochatiste” timesnewroman.ro

  2. În timpul unui război rolul militarilor profesioniști NU este acela de a lupts în tranșeele din linia întâi, în calitate de carne de tun, ci este acela de a înrola cu forța civilii care le-au plătit salariile pe timp de pace, pentru a-i trimite drept carne de tun în linia întâi. Dacă vreunul dintre civilii care le-au plătit militarilor profesioniști salariile pe timp de pace refuză înrolarea și se opune fizic pentru a fi trimis să moară în linia întâi în calitate de carne de tun, va fi măcelărit fără milă de către militarii profesioniști cărora el le-a platit salariile pe timp de pace.

  3. Cu armata mobilizată, cu forțele de ordine mobilizate, cu o criză (urgență) multiplă, respectiv climatică, financiară, sanitară, alimentară, de imigrație, socială și religioasă cetățenii pot fi izolați mai ușor în case, obligați să accepte vaxxxinul, portofelul digital, noua monedă digitală, carnea artificială, venitul universal și deasemenea pierderea proprietății. Frica și incertitudinea schimbă multe opinii Trebuie să facem ca prezentul să fie terorific și imposibil de suportat pentru a se impune viitorul zămislit la Davos, un viitor nu doar fără Dumnezeu ci chiar împotriva lui Dumnezeu. „Nu vei avea nimic dar vei fi fericit. Asta este ceea ce ni se pune în față: frica.

    • De citit neaparat (sau de vazut filmul) romanul 1984 de George Orwell, scris in anul 1884…

  4. ”Iar mințile (ne)luminate de la Bruxelles au în vedere impunerea unei măsuri extraordinare – armata redevine obligatorie pentru cetățenii statelor membre!”
    Interesant. Era si cazul. 2 ani la trupele de uscat si 3 ani la marina ptr toti masculkii din Romania . Chiart si ptr cei care ”studiaza” in facultati.

    • Ca sa ce? Oricum luam bataie, cu oricine ne-am bate, in orice conditii. Si de ce sa mearga la razboiul decis de elite (a se citit paraziti) niste oameni care nu au de impartit nimic unul cu altul? Doar pt ca asa sustine propaganda? Ca vor rusnacii sa ne ocupe tarisoara? Cum ar spune marele nostru aliat de peste balta, no shit!

  5. Pregatirile unui razboi cu Rusia sint in line dreapta? Cine e asa de iubitor sa faca razboi cu Rusia in Europa? Rusii au zis ca in caz de se simt amenintati vor folosi arsenalul atomic! Satanele care de o suta de ani o tin numa in razboaie cred ca rusii glumesc si vor sa-i incerce/verifice? Cred ei ca vor avea timp sa fuga in buncare sau in america sa scape de razboiul din Europa pe care vor ei sa-l provoace cu rusii? Cred ei ca vor fugi in Elvetia si astfel vor scapa? Sa se gandeasca mai bine! Ca nu vor scapa nici in gaura de sarpe!

  6. hhahaa obliga pe ma-sa! sa vezi razboaie civile si revolte! plus ca vestul e plin de musulmani! atata mai trebuie sa le dea arme sau sa incerce sa ii oblige sa faca armata!

    • Tu crezi ca faci ce vrei tu? Mergi la Comenduirea Garnizoanei si pleci la armata!

      • tu ai curaj sa pleci la vreun razboi cu unii luati cu japca, impotriva vointei lor si sa crezi ca primul incarcator nu-l vor descarca unde vor ei?
        bai tradatorilor, voi ati jurat credinta ue?
        ati jurat sa aparati nato?
        nu suntem sclavii nimanui! suntem oameni liberi si fiecare decide ce face cu viata lui!
        nu mergem la nici un razboi!
        sunt foarte multi care chiar nu au ce pierde si nici pe front nu vor ajunge impotriva vointei lor.
        foarte multi!
        armata obligatorie s-a desfiintat pentru ca nu mai avea nici justificare economica, nici sociala, nici de aparare, ca nu ne mai ataca nimeni.
        azi razboaiele se duc si se castiga altfel.
        cel putin din 1990 pana in 2014 a fost si nato a fost si rusia. si a fost cooperare si pace.
        si lucrurile au functionat prin diplomatie si dialog.
        cine a facut ca pacea intre nato si rusia sa fie distrusa?
        de ce?
        pentru jegurile din umbra sa fie armata obligatorie si alte razboaie?
        lumea s-a desteptat, iar cei care vor razboi se vor trezi cu opozitia puternica a tuturor popoarelor europene civilizate si doritoare de pace.
        nu credeti, luati europa la mers si vedeti.

  7. O sa ne rareasca prin toate variantele posibile, vaxuri, razboaie, otravuri in alimente radiatii in atmosfera iar cei care scapa trebuiesc convertiti in poponari

  8. Sa fiu in locul lui V.Putin as da ordin sa fie pregatite pentru lansare 70 % dintre rachetele Satan 2 cu coordonate precise in SUA, UE ,etc, care sa transporte bombe termobarice, alaturi de rachetele hipersonice care sa transporte aceleasi bombe termobarice, cu coordonate in tarile NATO apropiate ca Romania, etc, si la comanda ,,FOC !” sa plece toate deodata spre tintele stabilite.
    Daca Satan 2 ajunge in SUA in maxim 25 de minute, iar Hipersonicele ajung in UE in cateva minute, in maxim jumatete de ora cel de-al treilea razboi mondial programat in SUA odata cu programarea primelor doua, inainte de 1871, se va sfarsi inainte de a incepe.
    Va fi un razboi curat, fara radiatii ca dupa bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki lansate de CRIMINALII din SUA Company Rockefeller, si va fi cel mai scurt si mai eficient razboi.
    Probabil ca V.Putin are in plan acest lucru daca are asemenea arsenal , asa ca asteptam ca acest lucru sa se intample si satanistii sa fie exterminati !

    Chiar este timpul ca omenirea sa scape de SPURCACIUNI si de sobolaniii Paduchiosi !

  9. Iar noi o sa fim carne de tun pentru imbuibatii din Vestul Europei! Sa o creada ei pe asta!

  10. Vor lupta si vesticii cu Putin pana „la ultimul” polonez, bulgar si roman, asa cum lupta si americanii, pana la ultimul ucrainean. Ca si-au trecut si isi trec economia pe productia de razboi si arme vor fi destule. Carne de tun sa fie.

    • Exact asta ii lipseste mUikrainei acum, carnea de tun, asa ca trebuie importata din tarile riverane, ca sa mearga treaba si sa faca astia bani in continuare.

  11. @ Nu merge bă cu muncă forțată, cu obligativități, !
    Probabil că de la vaccin, cu inhibarea reproducerii războinicilor, un fel de înlocuitor la bromura de la Ceaușescu , ? Probabil că unii care au ”acumulat”, vor să păstreze ce au ”acumulat” , trimițându-i p’ăia de nu au să se atreneze, să lupte ?

  12. in privinta razboiului, ceea ce arata tembeliziunile si presa sunt minciuni peste minciuni.
    popoarele europene si inclusiv romanii, in proportii foarte mari nici nu vor sa auda de vreun razboi. nici cu rusii, nici cu altii.
    dracii ii imping pe satanistii din conducerea statelor sa trimita oamenii la moarte.
    dar omul are vointa proprie si discernamant si nu vrem sa mergem la nici un razboi.
    razboi pentru ce? si de ce?
    recrutarile prin frica si amenintari vor duce la razboi civil, iar asa zisele autoritati vor deveni tinte legitime. chiar doriti sa ne facem fiecare legea noastra?
    sunt state unde aceste lucruri deja s-au intamplat.
    inclusiv in armata si politie, dar si pe la colturi prin serviciile secrete se fierb aceste idei impotriva oricarui razboi.
    pur si simplu oamenii nu vor razboi!
    nimeni intreg la cap nu mai este dispus sa moara prin razboaie pentru ca asa vor sobolanii reuniti la davos sau bruxelles sau prin alte locuri exotice.
    pentru oamenii normali la cap si pentru popoarele lumii in secolul XXI, razboaiele nu au sens.
    nu exista nici o motivatie pentru varsari de sange in razboaie. sunt destule cai de rezolvare a conflictelor fara a folosi violenta si moartea.
    razboiul este acolo unde oamenii s-au salbaticit, dar in europa nu este cazul.
    amenintati cu razboiul se simt doar elita satanista care a provocat razboi, adica schwab, ursula, biden, zelenski, etc, etc.
    in rest, pace.
    pace pe pamant.

  13. Unii chiar aveți dreptate, dar când vei vedea rusul sau muslimul ca- ți înghesuie nevasta, sau mai rău îți maltratează copiii ori părinții, frații, n- o să regreți ca n-ai făcut măcar trei luni de instrucție, să știi să te aperi ?? O să-i strigi pe profesioniștii la care zici că le plătim salariile ??? Eu zic să mai cujetati ca nu strică. Și în timp ce cujetati, mai citiți, dacă n-ați învățat la școala lui Iohan the great(a), deci mai citiți din Petre Tutea , sa vedeți ce spune despre fenomen…

  14. @ Nu merge mă, chestiile astea țin de politicianism extremist. discriminare, instigare la violență, cu ”obligații militare” ,?

  15. „Când am aderat la NATO, ni s-a spus că nu mai trebuie să avem armată fiindcă o să ne apere SUA.”
    Asa este, vine urgent newyorkezul din Queens, Puscasu Marin sa ne apere Tandareiul si Pata Rat de langa Klooj, de invadatori. Uraaaaaaa !

  16. ue NU este coreea de nord.
    românii nu dau doi bani pe dictatura ue.
    ue poate inseamna ceva pentru slugile de la bucuresti, dar pentru români ue nu inseamna nimic… pentru ca ue a indraznit sa se amestece in politica guvernelor nationale, ue=JUNK.

  17. de parca daca legifereaza ca serviciul militar sa devina oblugatoriu se rezolva ceva.
    nu, nu se rezolva nimic ci apar cheltuieli nedorite si mai mari si eventual noi si noi provocari.
    care este scopul?
    mai multi morti? haos, colaps economic si social, boli grave si saracie crunta.
    apoi nu vrea nimeni asa ceva.
    deci nu armata obligatorie rezolva ceva, ci pacea prin diplomatie, cooperare si respect reciproc.
    respect mai ales intre marile puteri, cam cum a fost din 1980 pana prin anii 2000.
    ce ne priveste pe noi ca americanilor li s-a urcat drogul puterii la cap???
    pana la urma oculta inculta incuibata in conducerea sua o va lua peste bot.
    sa nu fim iar noi fraierii de serviciu ca in al doilea razboi mondial.
    sua a bagat nato pe un drum infundat.
    sua a bagat ue in colaps economic si financiar.
    deci de sua, de nato si de ue trebuie sa ne ferim ca de râie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger