AcasăPoliticaUE introduce, de urgență, cenzura absolută în rețelele sociale

UE introduce, de urgență, cenzura absolută în rețelele sociale

Ursula von der Leyen cere aplicarea imediată a cenzurii în mediul online

Protestele masive din Europa împotriva uciderii femeilor și copiilor palestinieni și a bombardării spitalului din Gaza au determinat Comisia Europeană să ceară aplicarea cenzurii online cu patru luni înaintea intrării în vigoare a Regulamentului privind serviciile digitale. Statele europene au fost somate să-și desemneze urgent coordonatori ai serviciilor digitale naționale, care să disemineze către rețeaua informală a Comisiei Europene informațiile cu conținut așa-zis ilegal de pe rețelele de socializare, pentru a bloca viralizarea acestora.

Comisia Europeană a cerut interzicerea diseminării de conținut ilegal pe rețelele de socializare, care prezintă un risc clar de intimidare a anumitor grupuri ale populației și de destabilizare a structurilor politice și sociale din UE sau din părți ale acesteia, inclusiv cele care riscă să ducă la o amenințare gravă la adresa securității publice sau a sănătății publice în Uniune.

Mai pe înțelesul tuturor, se va introduce cenzura absolută pe rețelele de socializare, astfel că mesajele și informațiile care contravin narativului oficial vor fi șterse înainte ca acestea să devină virale. Comisia Europeană a emis recent o Recomandare privind coordonarea răspunsurilor la incidente, în special la cele survenite ca urmare a diseminării de conținut ilegal, înainte de aplicarea deplină a Regulamentul privind serviciile digitale.

”Deși platformele online, în special, au un rol important în diseminarea informațiilor în întreaga Uniune, acestea pot fi utilizate în mod abuziv ca mijloc de diseminare și amplificare a conținutului ilegal sau dăunător în mediul online. Comisia încurajează statele membre ca, până când structura de guvernanță prevăzută de Regulamentul privind serviciile digitale va fi pe deplin operațională, să numească o autoritate independentă care să facă parte dintr-o rețea informală de viitori coordonatori ai serviciilor digitale. Comisia ar putea convoca rețeaua informală a viitorilor coordonatori ai serviciilor digitale din proprie inițiativă sau la recomandarea unuia sau a mai multor membri ai rețelei informale a viitorilor coordonatori ai serviciilor digitale. Se recomandă ca rețeaua informală să coopereze cu Comisia pentru a răspunde, prin organizarea de reuniuni specifice, la incidentele, în special cele survenite ca urmare a diseminării de conținut ilegal”, se arată în Recomandarea Comisiei Europene.

Sisteme de supraveghere

Comisia a recomandat rețelei viitorilor coordonatori ai serviciilor digitale să se reunească la intervale regulate, pentru a avea o înțelegere coordonată a evoluției circumstanțelor extraordinare la nivel național și pentru a propune un cadru pentru orice acțiune ulterioară care ar putea fi considerată necesară în lumina circumstanțelor extraordinare identificate. Aceste reuniuni ar trebui să acopere aspecte precum schimbul de informații, de bune practici, de metodologii, de sisteme tehnice și instrumente, cu scopul de a sprijini eforturile de supraveghere a platformelor online foarte mari și a motoarelor de căutare online foarte mari într-un context de criză, precum și schimbul de informații strânse la nivel național de la autoritățile naționale competente în ceea ce privește identificarea conținutului ilegal online legat de situația de criză și amplificarea acestuia de către platformele online foarte mari și motoarele de căutare online foarte mari, inclusiv, informații referitoare la efectul acestui conținut asupra opiniei publice locale.

Hamas și Israel

Până în prezent, mai puțin de 10 % din statele membre își desemnaseră deja în mod oficial coordonatorul serviciilor digitale, a atras atenția Comisia Europeană. ”Traversăm o perioadă fără precedent, marcată de conflicte și instabilitate, ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și a atacului terorist al Hamas în Israel. Acoperirea largă a platformelor de comunicare socială face ca violența și războaiele să reverbereze tot mai mult în mediul online din Uniune. Acest lucru a avut drept consecință o creștere fără precedent a conținutului ilegal și dăunător care este diseminat online, inclusiv a acțiunilor coordonate de răspândire a dezinformării și a informării greșite în întreaga Uniune în legătură cu astfel de crize internaționale”, se mai precizează în documentul citat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.810 afisari

43 COMENTARII

  1. Gardienii minciunii trebuie sa tina adevarul ascuns. Deja europenii nu mai au voie sa aiba propriiile opinii si sa emita judecati personale. O sa crape intr-o zi si aceasta minciuna a UE, cum a crapat minciuna cu infailibilitatea israeliana si cu umanitatea evreiasca.

    • Mulțimea legilor este direct proporțională cu numărul moravurilor proaste! Nu știu dacă înțelegi asta, dar incearca! Te-ai întrebat câți români au murit degeaba in pandemie pentru ca au crezut toate prostiile vanturate pe rețelele de socializare? Ghici unde este acum „faimosul” avocat Reiner Fuellmich; cel ce promitea un al doilea proces Nuremberg?

      • „toate prostiile vanturate pe rețelele de socializare?”
        ca „vaccinul este sigur si eficient”?

        „câți români au murit degeaba in pandemie”
        inca mai mor de la vaccin dar li se scrie in certificatul de deces AVC, infarct, stop cardiorespirator etc.

        „Mulțimea legilor este direct proporțională cu numărul moravurilor proaste! ”
        ca de ex sa lasam bortoasele in fata doar pentru ca au ramas bortoase nu? sau sa nu omoram daunatorii gen ciori, maidanezi si ursi ca intram la parnaie, nu?

        „hici unde este acum „faimosul” avocat Reiner Fuellmich; cel ce promitea un al doilea proces Nuremberg?”
        in parnaie ca sa nu apuce sa convoace al doilea Nuremberg?

        pandemie
        am avut corona si m-am vindecat cu….? ANTIBIOTIC. Luat pe sub mana bineinteles. Noroc cu traficantii de medicamente.

        Asadar din adancul sufletelor noastre si de la suprafata organului lingvistic iti transmitem un profund si purulent HAI SICTIR!

      • Cred că mai degrabă esti paralel cu realitatea , nu intelegi mesajul .Ingradirea tuturor drepturilor de opinie ,spui numai ce vor ei .Deja ne inchidem fabricile ,exploatarile miniere , primim directive economice , implementăm legi aberante .Se vrea stergerea identitătii nationale .Daca nici lucrurile acestea nu vrei să le vezi sau să le intelegi atunci ….esti irecuperabil

    • Doar nu credeați, că această madame ur SULA dorește alegeri libere in2024,ca să fie anchetată apoi pe dezastru produs ,ei vor sa rămână la butoane și după alegerile din 2024

      • Nu mai apuca, vin rusii! DIN NOU! Dc e adevarat ca putin a (fost) mierlit-o, tinerelul de 50 si ceva de ani care vine o sa fie semnificativ mai feroce. Trebuie ca n-are incotro!

    • Cu procedurile au ingradit judecata iar cu cenzura desavarsesc dezbinarea… Ursoaica asa e de o scarbosenie de neimaginat… Din pacate spurcatii traiesc mult…

  2. Traiasca uniunea comunista europeană, nici pe vremea lui ceașca nu aveam atâta cenzura. Spui ce vrem noi sau iti băgam pumnul in gura. Si voi mai vreți in Europa si o țara ca afara?

    • Puteai sa-ti exprimi parerea pe vremea lu’ ceasca?! Nu cred! Si faptul ca acum ti-o poti exprima, nu-ti da de gandit? Dar, asa e… Trebuie sa posezi creier!

      • Democratia presupune libertatea de opinie, chiar daca opinia respectiva este o prostie, fiecare are dreptul sa spuna (chiar si prostii/inexactitati). Daca un stat impune o singura opinie ca fiind cea corecta nu mai este democratie, este dictatura, autoritarism, etc. Acum inca iti mai poti exprima opinia, de exemplu, aici, dar ia incearca sa o exprimi pe FB sau Youtube sa vezi cat de rapid este stearsa de cenzorii denumiti „verificatori de realitate”

    • S-a instalat deja, majoritatea guvernelor sant deja controlate. Incepe impunerea regimului

      • WTF are u talking about? Nu este al IV-lea reich este a doua URSS si nu se instaureaza ci fost dintotdeauna dupa 1945. Atat ca s-a numit altfel si la inceput aveau de munca si nu se vedea.

    • Chiar mai rău… Ăștia nu au decât o placă pe care insistă. Nici măcar nu au putut renunța la titlul de „komisar”. Acum ați priceput de unde au venit toate minunile? Bolșevism, socialism, komunism, fascism, nazism, progresism, nwoism, etc. Toate au aceeași sursă.

      • fascismul nu intra in categoria asta. mussolini chiart a zis la un moment dat ca e rau ca nemtii au adoptat fascismul pentru ca fiind nemti or sa-l strice.

    • mda… dar nu asa cum crezi! think along the lines of Principality of Transilvania , Republic of Moldavia, Independent Valch Teritories and Bucharest city state.
      Si da unele sub Rusia altele sub ue dar indirect gen state asociate UE.

  3. Ursula asta nu mai crapā ???
    O curva politica…….mi-e greatzā, când o privesc….

  4. Adica devine ilegal sa spui adevarul? Mai exista vreo retea sociala libera de controlul iudeomasonic?

  5. Nu e minunat cum au ei proiectul de lege pregatit deja si exact la momentul oportun este implementat „pentru siguranta dumneavoastra” ?!?

  6. efectul va fi invers decat cel scontat , in plus va disparea acea supapa de refulare care mai atenua nemultumirile oamenilor , sau poate asta se urmareste , un iureș general ……

  7. Ne-am învârtit până am ajuns de unde am plecat! Curat democracy, ne-o vor scoate pe ochi!!

  8. Nici pe vremea lui nea Nicu nu era așa o cenzură! Avansăm sau ne întoarcem în peșteră?

  9. LIBERTATEA DE EXPRIMARE =RAHAT CU APA RECE !,CONSTITUTIA TARII FACUTA PRES DE URSULA !.
    UE DEVINE LAGAR ??

  10. Nu se vor opri la cenzura. Israel tocmai a dat o lege care permite politistilor sa traga in manifestantii care blocheaza drumuri sau anumite locatii. Dictatura nu se poate instala numai prin legislatie, obedienta trebuie fortata

  11. Încet, încet reapar ” Radio Erevan”, ” Radio Europa Liberă” într-un cuvânt ” Radio Șanț”, ca în perioada ” războiului rece”! Așa se va socializa în UE pentru a evita cenzura?

  12. Stalin era mic copil pe langa astia vopsiti in democrati!! Sunt sub inteligenta broastei!!!

  13. S-a desteptat PROSTIMEA vaccinata…le-a luat trei ani doar…

  14. Cenzura si-o impun oamenii fricosi.
    Pana acum pe cati i-am vazut spunand adevarul ?
    Foarte putini si-au spus argumentat parerile iar foarte multi Platiti i-au injurat pe acei putini.
    Nu va fi nicio diferenta intre ce este acum si ce va fi: fricosii raman fricosi si tac ascunsi sub pat, Platitii manaca kk nemestecat, iar cei putini care vor sa mai spuna cate ceva vor fi cenzurati ca si pana acum.

    Pe acest ZOIAR am postat nenumarate articole scrise de ziaristi adevarati si curajosi de afara, iar ZOIARISTII romani m-au cenzurat non-stop pentru ca sunt platiti de Guvernul Criminal din banii romanilor.
    Asa ca nu va fi nicio diferenta, doar ca acum ZOIARISTII vor motiva incompetenta si ticalosia lor prin noua decizie a organizatiei sataniste mUE si vor cenzura mai abitir, si daca ai spune: ,,afara e ziua”, iar ei te vor intreba daca ai citit decizia parasutei urSula ca numai cand mUE spune ca afara este ziua atunci ai voie si tu, cetatean UE, sa spui la fel.

    In scurt timp SUA Company va intra in faliment si va fi vanduta pe bucati, iar organizatiile sataniste mUE, NATO, ONU, OMS, B.M. FMI, B.E. si altele se vor desfiinta, iar satanistii vor fi arestati, judecati si spanzurati de Curtea Martiala.

    Garantez ca nici acest comentariu nu va aparea pentru ca ZOIARISTII romani Criminali, platiti de Guvernul Criminal il vor ascunde.

  15. Oare ce satisfactie are autoarea articolului cand articolele sale intrunesc adeziunea trollilor de pe malul stang al Nistrului si nu comenteaza nici un ROMAN ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger