AcasăPoliticaUdrea a răbufnit: Traian Băsescu este o instituţie/Nu a mâncat seminţe la...

Udrea a răbufnit: Traian Băsescu este o instituţie/Nu a mâncat seminţe la Cotroceni

(sursa foto: facebook/Elena Udrea)

Elena Udrea a comentat, în această a doua zi a săptămânii, pe marginea situației fostului președinte Traian Băsescu și a faptului că, urmare a declarării acestuia drept colaborator al Securității, va trebui, între altele, să părăsească vila RA-APPS din strada Gogol și că rămâne fără pază din partea SPP – VEZI DETALII AICI.

După mesajul de zilele trecute, transmis pe o rețea de socializare, ca urmare a deciziei Înaltei Curți – VEZI AICI, de această dată Udrea a vorbit în fața presei despre situația fostului lider de la Cotroceni.

„Eu cred că Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici. Cred că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul. Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, deci el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul. Problema este că Traian Băsescu este o instituţie, este o instituție a unui fost preşedinte”, a declarat Udrea, marți, 29 martie.

Udrea: N-a mâncat semințe la Cotroceni. A discutat cu Joe Biden

Totodată, fostul ministru și ex-șefă a PMP-ului a ținut să menționeze că fostul președinte nu a „mâncat seminţe la Cotroceni” și a adus în discuție și situația medicală a acestuia din urmă, știut fiind faptul că Băsescu – actualmente europarlamentar- a ajuns, în ultimele zile, în grija medicilor, aflându-se că a fost internat în spital, în afara țării – VEZI DETALII AICI.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. (…) Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? (…) Mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori, când iau astfel de măsuri, pentru că roata se învârte”, a mai fost auzită spunând Udrea.

„Ne imaginăm că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi?”

Și nu au fost singurele declarații pe care le-a făcut Elena Udrea cu referire la acest subiect, pe fondul deciziei pronunțate săptămâna trecută de Curtea Supremă, care a decis – definitiv- că Băsescu a colaborat cu Securitatea.

„Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsat fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? Ok, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în această stuaţie, ce să spun – ăsta este nivelul la care este ţara”, a afirmat Elena Udrea.