AcasăPoliticaUDMR insistă cu proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc

UDMR insistă cu proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc

UDMRUDMR insistă cu proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Autonomia Ținutului Secuiesc este un proiect de lege care îi macină pe maghiarii din România de foarte mulți ani! După mai multe încercări eșuate în Parlament, un deputat UDMR anunță că va depune din nou un proiect de lege.

József Kulcsár-Terza, ales deputat pe listele UDMR, va prezenta din nou legislativului de la Bucureşti proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Co-inițiator va fi și deputatul UDMR Zoltan Zakarias, potrivit news.ro.

Zakarias a precizat, la o reuniune a grupului de lucru regional a Forumului Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că scopul legii ar trebui să fie instituţionalizarea autonomiei culturale şi că partidele politice ar trebui să o rezolve în timpul verii cu organizaţiile guvernamentale care s-au ocupat deja pe larg de această problemă.

Cei doi politicieni au depus un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat. Proiect de lege cu acelaşi obiect au mai fost depuse de-a lungul anilor, în diferite legislaturi ale Parlamentului şi respinse.

Hunor: „Autonomia nu lezează integritatea teritorială şi unitatea naţională”

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, pe 13 ianuarie, că nicio formă de autonomie nu lezează unitatea statului român şi integritatea teritorială.

„Noi am spus de fiecare dată şi sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie o abordare extrem de echilibrată şi cu argumente şi de fiecare dată trebuie să spui că nici autonomia locală, nici autonomia regională, nicio formă de autonomie nu lezează unitatea statului român şi integritatea teritorială.

Astea sunt lucrurile care trebuie precizate de fiecare dată şi eu încerc când discutăm serios şi cu argumente despre orice formă de subsidiaritate sau de autonomie să încep cu această frază: nu lezează integritatea teritorială şi unitatea naţională”, a spus Kelemen Hunor la Antena 3.

El a adăugat că autonomia nu înseamnă secesionism, ci subsidiaritate şi aducerea deciziilor la nivelul comunităţii.

author avatar
Andreea Vlad
443 afisari

8 COMENTARII

  1. La cati bani a bagat Viktor Orban in ei, au platit niste baieti sa le faca niste discursuri destepte. Dar degeaba, ca ce au ei in cap ar face sa innebuneasca si o testoasa. Le-as da astora salariu proportional cu respectul care-l acorda Constitutiei Romaniei si statului de drept … si pun pariu ca unii ar trebui sa vina cu bani de-acasa doar ca sa le dam voie sa mai respire pe meleagurile mioritice

  2. Autonomie nu poti sa ai intr-un stat liber independent indivizibil si inseparabil asa precum Romania ci doar in Somalia sau Ucraina.

  3. Vezi ca e un burlan in pod pe Parlamentul de la Budapesta cu semnatura lui bunicu de la 919, a scris asa
    fruntas Gheorghe + iubita Transilvania =❤️

  4. ACUM ESTE MOMENTUL POTRIVIT ,CA DACA PLEACA DIN COALITIE SE DARAMA SANDRAMAUA SI CADE GUVERNERUL MEU.DOAR PUTIN SANTAJ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger