AcasăPoliticaUcraina sau eșecul unui PR de miliarde

Ucraina sau eșecul unui PR de miliarde

Vorbind de presa aservită și aliniată ideologic, modul în care mass-media americană și cea europeană au tratat situația din Ucraina aduce în minte o remarcă creditată lui Mark Twain – „Cercetările unora au aruncat deja mult întuneric asupra acestui subiect și este probabil ca, în curând, dacă vor continua așa, să nu mai știm nimic despre el”. O altă maximă spune că, într-un război, adevărul este prima victimă. Dar, parcă, în Ucraina, a ocupat podiumul întreg.

Relatările din război vin însoțite de o ceață de minciuni oficiale. Niciodată, însă, în istoria confruntărilor militar nu a fost vreodată o ceață la fel de groasă ca în războiul din Ucraina.

În timp ce sute de mii de oameni au luptat și au murit pe fronturile din Donbas și celelalte regiuni, mașinile de propagandă de la Washington, Kiev, Londra și Bruxelles au făcut ore suplimentare ca să ne asigure că rămânem la fel de atenți și captivați de acest conflict. Trebuie să credem ce ni se transmite pe canale oficiale și să condamnăm puternic pe oricine pune la îndoială narațiunea ce ne-a fost livrată.

Hai, nu zău?!

Consecințele au fost cumplite. Pentru toți, dar în principal pentru ucraineni. Pentru ai, consecințele au fost catastrofale!

Război născut din calcule greșite

Am intrat în 2024, sunt deja doi ani de lupte teribile, cu destine frânte, familii osândite, trupuri sfârtecate pe câmpurile pline de mine. Se impune o regândire radicală a politicii de către toți cei implicați. De ce? Pentru că acest război s-a născut și a continuat din cauza calculelor greșite făcute de toate părțile implicate.

Statele Unite au calculat că amenințările Rusiei cu privire la „linia roșie” trasată în Ucraina erau doar o cacealma care poate fi descurajată dacă planurile Kremlinului sunt făcute publice și luate în derâdere (vezi conferința de la Munchen, cu câteva zile înaintea invaziei).

Ucraina a pariat greșit când s-a bazat prea tare pe protecția oferită de statele din Occident.

Iar Occidentul a dat-o-n bară când, după retragerea rușilor de la Kiev (vă amintiți coloana de 60 km de tancuri care înconjurase Kievul în prima săptămână de război?!) a crezut că ai lui Zelenski chiar pot învinge.

Pe front, jale! La televizor, „și dăi, și luptă!”

Dar, deși era evident că s-au făcut calcule greșite, propaganda oficială, amplificată de mass-media subordonată și de rețelele de socializare trecute în slujba autorităților (postările neconforme cu linia trasată sunt în continuare șterse), a convins lumea că respingerea negocierilor de pace este, cumva, benefică Ucrainei. La fel a fost și înainte de război, dacă ne amintim, când s-a vehiculat ideea unui proiect de tratat de pace,  dar Vestul a încurajat Ucraina să intre în luptă împotriva Rusiei.

Și am văzut, iar acum știm cu toții ce a urmat…

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.253 afisari

4 COMENTARII

  1. Razboiul cu Rusia e pierdut cum e si normal. Nu puteau castiga o mana de betivi un asa mare razboi cu Rusia. Restul e PR.
    ps – Zelenski (evreu) ”conduce” ucraina din Toscana (Italia) ca doar nu va inchipuiti ca sta de 2 ani intr-un buncar. Oricum e buna piesa de teatru ! Atat Zelenski cat si Putin au urmat scoala de dictatori ai lui Schwab.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger