AcasăPoliticaUcraina, pionul de pe „Marea tablă de șah”. Profețiile lui Brzezinski, adeverite

Ucraina, pionul de pe „Marea tablă de șah”. Profețiile lui Brzezinski, adeverite

Cartea „Marea tablă de șah” a fost scrisă de Zbigniew Brzezinski acum 25 de ani, iar azi e mai de actualitate ca oricând. Ipotezele și strategiile prezentate pentru menținerea dominației globale a SUA au fost extrem de influente în politica externă americană.

Pe măsură ce războiul din Ucraina evoluează, cu potențialul de a escalada într-un război mondial, putem vedea unde duce această politică și cât de crucială este reevaluarea ei.

Nevoia de a domina Eurasia

Premisa de bază a cărții „Marea tablă de șah” este prezentată în introducere: prăbușirea Uniunii Sovietice a ridicat America la statutul de singura putere globală. Dar, în același timp, se știe că Europa și Asia (Eurasia) au împreună cea mai mare suprafață de teren, cea mai mare populație și cea mai puternică economie din lume, drept pentru care scopul SUA este de a controla Eurasia, în același timp împiedicând o altă țară să-i conteste dominația.

„America este acum singura superputere globală, iar Eurasia este arena centrală. Este imperativ să nu apară niciun provocator capabil să domine Eurasia și, astfel, să conteste supremația SUA”, notează Brzezinski în cartea sa. El studiază diferitele națiuni din Eurasia, de la Japonia (est) până la Marea Britanie (vest). Aceasta este marea tablă de șah pe care se joacă soarta omenirii.

Zbigniew Brzezinski a fost consilierul de securitate națională al președintelui Carter și poate omul care a condus, din umbră, America. Înainte să fie promovat la Casa Albă, el a fondat Comisia Trilaterală.

Capcana Afganistan, coșmarul lui Putin

Brzezinski este cel care a inițiat „Capcana Afganistan”, un program secret derulat de SUA de mobilizare și sprijinire a luptătorilor mujahedini pentru a invada și destabiliza Afganistanul. În anii ’70, afganii treceau printr-o serie de schimbări majore pozitive, având un guvern secular progresist care se bucura de sprijinul populației. Planul lui Brzezinski urmărea folosirea forțelor locale reacționare și a luptătorilor străini pentru a crea suficient haos astfel încât Guvernul de la Kabul să ceară URSS să trimită sprijin militar. Scopul, să împotmolească Armata Roșiei și să le dea rușilor propriul Vietnam.

Cu o finanțare enormă din partea SUA și a Arabiei Saudite, planul gândit de Brzezinski a dus la haos, foamete și vărsare de sânge în Afganistan.

Peste ani, când a fost intervievat despre această politică, Brzezinski a fost mândru și explicit: „Nu i-am împins pe ruși să intervină, dar am crescut cu bună știință probabilitatea ca ei să o facă. Ce să regret? Operațiunea secretă a fost o idee excelentă. A avut ca efect atragerea rușilor în capcana afgană și vrei să regret? Ce este mai important în istoria lumii? Talibanii sau prăbușirea Imperiului Sovietic? Câțiva musulmani agitați sau eliberarea Europei Centrale?”.

Importanța NATO și rolul Ucrainei

„O lume fără primatul american va fi o lume cu mai multă violență și dezordine și mai puțină democrație și creștere economică. Singura alternativă reală la conducerea globală americană ar fi anarhia”, mai arată Brezinski în cartea sa.

Odată cu dizolvarea Pactului de la Varșovia, mulți oameni au crezut că NATO nu mai este necesară. Dar șoimii americani au văzut că Alianța Nord-Atlantică poate fi folosită pentru a extinde hegemonia SUA în lume și pentru a menține în viață industria de armament (vânzările de arme au explodat în ultimii ani).

Cu timpul, Ucraina a început să-și joace propriul lor, esențial în atingea obiectivului suprem, distrugerea Rusiei. Kievul, ca parte a unei alianțe militare ostile Moscovei, nu numai că împiedică un imperiu rus să se formeze, ci prezintă o potențială amenințare pentru Kremlin! Iată ce scria Brzezinski acum 25 de ani: „În viitorul apropiat, evenimentele din estul Ucrainei vor confrunta Rusia cu o problemă foarte dificilă. Manifestările în masă ale nemulțumirii sociale vor fi însoțite de apeluri sau chiar cereri către Moscova de a prelua regiunea Donbas”.

Soluție pentru Rusia: descentralizarea

Considerat eminența cenușie a diplomației americane, Brzezinski sfătuiește Rusia să se descentralizeze formând o confederație liberă. Am avea „Rusia Europeană, Rusia siberiană și Republica rusă din Orientul Îndepărtat”.

De fapt, americanii își dau seama că Moscova reprezintă o potențială provocare pentru dominația SUA asupra Eurasiei, mai ales dacă se aliază cu Beijingul. Iar de vreo 20 de ani vedem că Rusia și China au construit o alianță dedicată încheierii hegemoniei americane și începerii unei noi ere în relațiile internaționale.

Acesta poate fi un motiv pentru ca criza din Ucraina a fost provocată într-un mod agresiv, începând cu Maidanul de la Kiev, respingerea acordului Ucraina-UE (Nuland: „Fuck UE!”) și până la ignorarea înțelegerii de la Minsk asupra situației Donbasului.

Cine beneficiază de pe urma războiului

Înainte de intervenția Rusiei în Ucraina, Tulsi Gabbard, fostă membră a Congresului SUA, afirma: „De fapt, se dorește ca Rusia să invadeze Ucraina. De ce? Pentru că, în primul rând, oferă Administrației Biden o scuză clară pentru a impune sancțiuni draconice. Apoi, cimentează acest nou război rece. Complexul industrial militar este cel care beneficiază de pe urma lui. Dacă ajunge Rusia să invadeze Ucraina, complexul industrial militar începe să facă o tonă de bani. Cine plătește prețul? Poporul american, poporul ucrainean, poporul rus plătește prețul. Ne subminează propria securitate națională, dar complexul industrial militar, care controlează atât de mulți dintre politicieni, câștigă și aleargă la bancă să ridice profitul”.

Politica externă a SUA a fost consecventă de la Brzezinski la Madeleine Albright, de la Hillary Clinton până la Victoria Nuland. Rezultatele sunt vizibile în Aghanistan, Irak, Iugoslavia, Libia, Siria și acum Ucraina.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
11.251 afisari

16 COMENTARII

  1. Asta a fost o strategie care se baza pe principiul „toti impotriva Rusiei” care avea scopul final interese economice acapararea de resurse diverse in Marea Caspica si Kazahstan/Afghanistan.Dar privind situatia de azi nu e deloc posibil deoarece in cazul unui razboi extins cu Rusia si aliatii ei scenariul devine Armageddon planetar.USA nu poate sustine logistic un conflict militar cu toate tarile aliate cu Rusia(adica tarile BRICS).Cine vrea sa bage NATO in asemenea conflict auto-distructiv sigur nu este prietenul USA dimpotriva

  2. Saracul asta acum zeci de ani in utma america era altceva , acum isi demoleaza simguri parintii fondatori , au tiparit atatia bani ca nu mai tine sacii mondiali deci ca orice imperiu e la cadere ca toate altele , ca daca e dupa carti scrise e Cartea Cartilor unde scrie de mii de anii de fiecare si sa se uite prin ea sa vada cum e???!!!

  3. Vladimir Putin a declarat:
    „Când vor începe să mă asculte, voi spune tot ce vă va uimi, va avea loc un proces pentru toți participanții la aceste crime împotriva umanității „Nürnberg-2”!
    Am primit confirmarea de la Comitetul Internațional al Crucii Roșii că Federația Rusă își confirmă disponibilitatea de a deschide accesul unui convoi umanitar către orașul Mariupol în tranzit prin orașul Berdyansk. Părerea mea este că printre cei înconjurați în uzina din Azovstal sunt consilieri din țările NATO, dar nu asta contează.
    Bănuiesc că la subteranele acestei uzine (până la 8 etaje mai jos) există un laborator biologic în care s-au făcut experimente pe oameni vii dispăruți undeva din închisoarea Bibliotecii de pe aeroportul Mariupol. Și asta înseamnă zeci de mii de oameni.
    Prizonierii „Bibliotecii” susțin că au fost în mod regulat speriați de un fel de groapă, din care nu se mai întorc.
    Mulți oameni cred că aceasta este un fel de groapă.
    Cred că vorbim de temnițele din Azovstal – un întreg oraș subteran în care circulă până și locomotive diesel.
    Aparent, aceste laboratoare din Ucraina nu sunt pur americane. In ele au lucrat specialiști din întregul NATO și toți președinții acestor țări care au susținut globalismul sunt implicați în asta.
    Totul este mult mai serios.
    Dacă nu a fost dificil să îndepărtați mostrele de infecție din alte laboratoare din Ucraina – volumele nu sunt mari, atunci cum să ascundeți acest centru de testare și munții de cadavre.
    A arde? Iată cuptoarele cu vatră deschisă, furnalele la îndemână – totul va arde.
    Îmi devine clar entuziasmul proprietarului Azovstal Akhmetov și panica lui totală, bănuiesc și despre motivele pentru care Occidentul nu vede fascismul în Ucraina și de ce naționalistul „Azov” avea sediul la Mariupol!”
    Sper că la final, se va afla totul, nemaiputându-se ascunde nimic!
    Așa să ne ajute Dumnezeu!
    Text preluat.
    Coincidența sau providența face ca această declaratie să apară concomitent cu viziunea unui părinte văzător cu duhul care a marturisit că ar fi „văzut” niște celule întunecoase cu gratii in care erau oameni torturați cu diverse experimente, dar nu știa unde anume este asta.
    Iar pe cei ce mureau, nu-i ardeau, cum spune mai sus, ci a văzut cum erau dati să fie mâncati de niște porci foarte flămânzi și alte fiare….
    Posibil să fie in catacombele Azovstal…

  4. O lume care nu va mai fi niciodata cum a fost, o lume in care drepturile omului vor deveni un moft a unor dementi

  5. Bun articol, si Brzezinski era baiat destept, dar sant si altii destepti nu numai el. Probabil creierul cenusiu pentru partidul democrat care este sustinut de jidanii satanisti cu banii lor au luat inca jumatate din partidul republican asa ca mai dureaza pana america va reveni la normal. Pana atunci nimeni nu trebuie sa fie victimele lor. O lume fara un dictator si politist atotputernic este o idee buna.

  6. cei care conduc acum ucraina sunt cazaci zaporojeni! de cand sunt pe lume au incercat sa aiba tara lor si hrusciov, care era si el urmas de cazac, le-a dat-o. nimeni nu i-a luat in serios vreodata pe cazaci. niste scandalagii!

  7. „And if there just happens to be a secret war going on to take control over planet earth by two opposing forces, the White Hats versus the Black Hats. And what if the White Hats now have the capability to defeat the Black Hats and succeed in destroying their large Black Cube, would this stop the quantum mass mindcontrol/mesmerizing of the masses and bring in a new age of prosperity for all characterized by free zero point energy, medbeds and many new technologies for health and happiness? Would it mean and end to war, hate and greed? Or must this all be resolves esoterically as many believe by corrections instituted by our Creator?” – https://geopolitics.co/2022/04/25/state-secret-technologies/

    • Its not just „white hats vs black hats”.Our planet is in the middle of a fight between more than2 groups.I would say more groups have different agendas.Vatican knows more but they lie about this with ” Good vs Evil”.its all FAKE NEWS and we dont know what is going on .

  8. Criminalii drogati si pedofili de peste oceanul Atlantic care vor sa distruga lumea ,cita prostie este in Europa si in Asia si in alte continente toti trebuie sa se uneasca sa puna diavolul jos

  9. Si pana la ultimul roman, tot nu au renuntat la palnul acesta?

    Ingrijorator!
    Rusii spun ca Romania isi baga nasul in Tiraspol, impreuna cu Ucraina, oare asa sa fie?

    I’ve already posted the translation of Igor Strelkov’s message on the possible Romanian-Ukrainian joint offensive on Transnistrian („Pridnestrovian”) Moldavian Republic a significant part of Moldovan officers were replaced by officers of the Romanian army (in all key positions), and in the commandant’s companies of military units (performing the functions of military police) – the ENTIRE personnel has been replaced with Romanians.

    Information about the joint preparation of the Romanian-Ukrainian coalition for the „cleansing” of Transnistria received additional confirmation.
    In addition to the units of the Moldovan army that are equipped with Romanian personnel as mentioned in my previous report on this topic, there is information about the training of entire military units on the territory of Romania proper and already disguised as Moldovan military. There is also information about the concentration of Ukrainian units on the border with Transnistria.
    The „interest” of the Ukrainian military command is not only to give Kremlin a „political click on the nose”, but also has quite applied goals: the capture of the ammunition depots in Kolbasnaya, where a fairly large amount of ammunition for Soviet-made artillery systems is still being stored.
    The Moldovan authorities and military are openly afraid of war and do not even really hide their fears. But if (or rather, when) the order is given, absolutely no one will ask them.
    The Transnistrian army has zero chance to counter the offensive for any significant period of time without external support in the event of an attack from both sides (and this is exactly what is being planned, as the Nazi governor of the Odessa region Marchenko has already hinted). And the Russian Armed Forces are currently unable to help Transnistria with anything but a certain number of missile strikes at infrastructure facilities.
    Our sources estimate the probability of the enemy attack on Tiraspol in April-early May already as „high”.

    Informatia aceasta circula, este periculos daca este asa, periculos pentru Romania
    Răspundeți

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger