AcasăPoliticaUcraina nu are o cale realistă pentru a învinge Rusia

Ucraina nu are o cale realistă pentru a învinge Rusia

Cu tot spijinul Occidentului, Kievul nu are prea multe șanse de izbândă

Nu există nicio cale rațională către o victorie militară pentru Ucraina. Cu cât mai mult timp Kievul și Washingtonul ignoră această realitate dureroasă, cu atât mai mari vor fi pagubele care vor fi provocate inutil poporului ucrainean.

Sunt afirmațiile lui Daniel L. Davis, fost locotenent-colonel în armata americană, care a fost trimis de patru ori în zone de luptă. O analiză lucidă. Pe de altă parte, aliații președintelui Volodimir Zelenski se întrec în promisiuni fără un rezultat concret. Sigur, Vladimir Putin le cunoaște slăbiciunile.

Oficialii de la Kiev își pun speranțele în achiziționarea de echipamente militare occidentale de înaltă calitate. Săptămâna trecută, administrația Biden a anunțat că solicită 24 de miliarde de dolari suplimentari pentru Ucraina, din care o mare parte ar urma să fie destinată furnizării de arme și muniții noi.

Alții indică disponibilitatea Americii de a furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei în viitorul relativ apropiat ca fiind încă o dovadă că lucrurile se vor schimba.Impresia unor analiști este că, odată ce armata ucraineană va deține un anumit număr de arme moderne și o parte suficientă din forțele sale va urma instrucție avansată de pregătire NATO, va fi capabilă să egaleze și apoi să învingă Rusia.

Din păcate, aceste convingeri expun o lipsă de înțelegere a modului în care se poartă și se câștigă războialele. Rusia nu a lansat pe frontul ucrainean nicio armă de elită din arsenalul său, precum avioanele de luptă de ultimă generație. Nu are de ce să o facă, de vreme de acest război devine unul de tranșee, fortificații  și sute de kilometri de mine amplasate.

În acest context, rolul luptătorilor F-16 poate să devină inutil. Problema nu mai este legată de echipamente. Nici măcar nu mai este vorba de pregătire, fie ea bună sau rea. Cea mai importantă componentă a potențialului armatei ucrainene de a purta un război este resursa umană.

Potrivit unor scurgeri de informații americane, până în aprilie, armata Ucrainei a pierdut aproximativ 130.000 de morți și răniți. Numărul a crescut probabil vertiginos de la lansarea ofensivei din 5 iunie. Deosebit de dăunătoare a fost pierderea celor mai experimentate trupe ale sale, antrenate de NATO.

Va fi din ce în ce mai dificil să se înlocuiască pierderile de o asemenea amploare. Au mai rămas tot mai puțini bărbați ucraineni care să se mobilizeze. Având în vedere pierderile deja suferite în aproape un an și jumătate de lupte de mare intensitate – și eșecul actualei ofensive de a îndeplini chiar și obiectivele intermediare – există foarte puține șanse ca Ucraina să poată construi o nouă capacitate ofensivă în viitorul apropiat. Occidentul trebuie să spună că i-a dat o șansă de a-și lansa ofensiva și de a vedea dacă aceasta poate funcționa sau nu.

Se dovedește că Uniunea Europeană, cu obișnuitele dezacorduri și o lipsă cronică de eficiență, nu poate susține Ucraina pe termen lung. Statele Unite au contribuit cu mult peste 100 de miliarde de dolari și au trimis mii de vehicule blindate,  obuze, rachete și un sprijin semnificativ din partea serviciilor de informații. Acum este necesar să recunoască un eșec: acest nivel remarcabil de investiții nu pare eficient.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.300 afisari

25 COMENTARII

  1. SUNT SI MILITARI AMERICANI CARE VAD ESECUL POLITICII AMERICANE IN UCRAINA !.NICIODATA NU SE VOR GASI CEI 100 DE MILIARDE DE $ PRESUPUSI A FI CONTRIBUTIA AMERICII LA ACEST RAZBOI FRATRICID !. AMERICA A GENERAT ACEST RAZBOI !,ACEASTA RANA NU SE VA VINDECA NICIODATA IAR VINOVATUL PRINCIPAL ESTE BIDEN.
    SE REPETA SCENARIUL DIN AFGANISTAN ,SIRIA,IRAK,VIETNAM !. Cand oficialul NATO a spus ca singura cale de a se merge la un tratat de pace este cedarea de teritorii catre Rusia era adevarul din spatele usilor inchise !. PRAFUL SI PULBEREA SE ALEGE DE ACEA UCRAINA FACUTA DIN PETICE DIN TERITORII FURATE DE LA VECINI SI DIN CADOURI NEMERITATE FACUTE DE STALIN SI HRUSCIOV . ZELINSCKY NU-SI JOOACA DECAT ROLUL DE CIRCAR ,ACEL ROL CARE A FACUT UCRAINA PRAF !,UN IRESPONSABIL.

    • Istoria a demonstrat aceste lucruri si anume esecul yankee in toate invaziile sale cum ai mentionat,Irak,Siria,Afganistán Somalia, Yugoslavia etc!
      Ucraina,inevitabil se va suma la aceastá listá!

    • Deocamdată, ambasada SUA de la Minsk a cerut azi cetățenilor americani să părăsească de urgență Bielorusia.
      Ambasadele americane fac astfel de invitații cetățenilor lor numai atunci când treaba e groasă rău.
      N-am idee ce urmează să se producă dar de bine nu e.

  2. Esti o sluga cretina.Pastile luati voi ,consumatorii de prafuri care acum ,dupa ce am vazut la 2 Mai,pare ca sunt la liber.

  3. E greu de ingenuncheat un popor cu motivatie solida care isi apara suveranitatea si independenta .

  4. Ucraina e un alt exemplu de popor sarac, slab, needucat, care și-a uitat istoria si care și-a vândut identitatea pe un pumn de arginți. Sua a cumpărat pe bani putini o tara de 40 de milioane de trădători. Mirajul îmbogățirii le ia mințile celor lacomi.
    Rusia s-a nascut acum 1000 de ani tocmai la Kiev!

  5. Pe Bulă îl întreabă la ora de geografie: Cu cine se învecinează Rusia???
    Bulă: Cu cine vrea ea…….Banc ceaușist.

  6. Realist? Ce e mai realist ca acolo mor oameni? Sunt disperati la existenta ca isi doresc toate armele pamantului… cand Gripen cand efuri. Alea necesita multa perfectare si antrenament. Te ajuta cum nu? ai terminat suprematia aeriana iti recastigi porturile si mai ales ataci strategic in profunzimea frontului si nu numai. Numai ca mai repede de 2-3 ani nu cred ca o sa aibe piloti capabili sa faca ce am descris. Mai simplu pentru ei si e practic si util la km ala ce il castiga zilnic, era o flotila de elicoptere de atac. Inveti repede sunt mai usoare nu costa atata nu iti tre piste si au o putere de foc mai mare… Da fiecare isi face strategia cum crede. Poti sa iei Crimeea azi sau in 10 ani in ritmul asta de 1 km zi.Nu vad nimica rau. Castigi nu pierzi.

  7. Povesti pentru retardati.

    SUA Company este in prag de colaps si lungeste pelteaua cu Satania lui Poponel Zelensky pentru ca asa Deep State mai poate prosti americanii sa le fure banii vanzand arme si munitie celor interesati, prin intermediul Ucrainei. Daca s-ar opri galceava in Satania, Bideu Alzheimer nu ar mai avea cum sa fure baniii americanilor pentru ca nu ar mai avea niciun motiv plauzibil.
    In plus, in Satania exista acele ferme de Adrenocrom unde copiilor rapiti de oamenii lui Zelensky le sunt recoltate cantitati insemnate de lichid suprarenal din care se face drogul ADRENOCROM, fara de care Bideu si alti CRIMINALI Deep State nu pot supravietui.
    Problema este ca impotriva Deep State lupta numai V.Putin, Erdogan, Chinezul Xi si o unitate a Marinei SUA.
    Iezuitul imbuibat D.Trump s-a dovedit a fi OPOZITIA CONTROLATA cu care Deep State colaboreaza, asa ca in SUA Company, Deep State este inca puternic si greu de doborat, insa fara banii care se vor termina in scurt timp, si aceste scursuri vor ajunge in streang asa cum de peste 3 ani au tot fost spanzurati multi satanisti : Pelossi, Faucci si altii, si multe clone ale multora care inca nu au fost prinsi : Bill Gates si altii.
    Partea plina a paharului este ca acum militarii pot sti cu exactitate daca cel arestat este original sau clona. Daca la controlul rapid se dovedeste ca au prins o clona, acea scursura primeste automat un glonte in cap pentru ca un astfel de impostor fabricat nu mai trebuie judecat ci executat pe loc.
    Asa au fost executate doua clone ale satanistei Hilary Clinton Rockefeller si una a clonei Bill Clinton.
    Originalul Bill fiind otravit in inchisoare de catre Deep State acum doi ani.

  8. Va rog priviti poza ,priviti-o inca odata- imaginea spune totul ,elevul scos la tabla habar nu are de lectie !,e doar un biet circar aruncat de vreme si de interese ascunse pe un scaun mult prea sus pentru nivelul lui de peceptie , priviti-l cum trage cu ochiul la ce nota ii trece in carnet batrinul harsit in curvasareala politicilor zis democratice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger