AcasăPoliticaUcraina cere, Polonia execută: bărbaţii eligibili să lupte în război, EXPULZAȚI! /...

Ucraina cere, Polonia execută: bărbaţii eligibili să lupte în război, EXPULZAȚI! / ULTIMA ORĂ: începe mobilizarea populației!

Ucraina începe să rămână fără Armată? Cam aşa s-ar interpreta gestul lui Zelenski, care le-au cerut polonezilor, de exemplu, să-i trimită acasă bărbaţii refugiaţi care ar putea lupta în războiul cu Rusia.

Se pare că autorităţile de la Varşovia s-au conformat, iar acum îi caută prin toată Polonia pe ucrainenii care au fugit de front. Cei găsiţi sunt extrădaţi.

Armata ucraineană le-a cerut să-şi învingă frica

Ministerul ucrainean al Apărării îi îndeamnă pe cetăţenii de vârstă militară să îşi actualizeze datele la birourile de înrolare în armată şi să îşi „învingă frica”, într-o campanie lansată joi, în timp ce contraofensiva de vară a intrat deja în cea de-a treia lună şi în continuare merge greu.

Campania, care se bazează pe clipuri video şi mărturii fotografice bine realizate de soldaţi proeminenţi care îşi descriu temerile, urmăreşte să doboare un obstacol major în recrutarea în armată, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Potrivit autorităților poloneze, 80.000 de bărbați ucraineni de vârstă militară au intrat în țară din 24 februarie 2022.

Zelenski a anunţat o mobilizare generală după invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, iar rezerviştii militari cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare.

Liderul de la Kiev Zelenski a semnat un decret prin care a oficializat o decizie de a-i demite pe toţi şefii birourilor regionale de recrutare, după ce o anchetă la nivel naţional a scos la iveală zeci de cazuri de corupţie şi abuzuri.

Şi femeile sunt chemate în Armată

Ministerul ucrainean al Apărării pregăteşte şi recrutarea femeilor. Ele sunt obligate la serviciul militar, cu aceleași îndatoriri ca și bărbații.

Femeile din Ucraina trebuie să:

  • se înregistreze pentru serviciul militar,
  • să urmeze pregătire pentru serviciu,
  • să se prezinte la oficiile de înmatriculare și înmatriculare militare despre modificările locului de înregistrare/reședință, stare civilă, handicap etc.

De la 1 octombrie 2023, angajaţii din sistemul medical şi cei din farmacii vor fi obligaţi să se prezinte la birourile militare de înregistrare și înrolare.

author avatar
Andrei Ștefan