AcasăPoliticaUcraina cere, Polonia execută: bărbaţii eligibili să lupte în război, EXPULZAȚI! /...

Ucraina cere, Polonia execută: bărbaţii eligibili să lupte în război, EXPULZAȚI! / ULTIMA ORĂ: începe mobilizarea populației!

Ucraina începe să rămână fără Armată? Cam aşa s-ar interpreta gestul lui Zelenski, care le-au cerut polonezilor, de exemplu, să-i trimită acasă bărbaţii refugiaţi care ar putea lupta în războiul cu Rusia.

Se pare că autorităţile de la Varşovia s-au conformat, iar acum îi caută prin toată Polonia pe ucrainenii care au fugit de front. Cei găsiţi sunt extrădaţi.

Armata ucraineană le-a cerut să-şi învingă frica

Ministerul ucrainean al Apărării îi îndeamnă pe cetăţenii de vârstă militară să îşi actualizeze datele la birourile de înrolare în armată şi să îşi „învingă frica”, într-o campanie lansată joi, în timp ce contraofensiva de vară a intrat deja în cea de-a treia lună şi în continuare merge greu.

Campania, care se bazează pe clipuri video şi mărturii fotografice bine realizate de soldaţi proeminenţi care îşi descriu temerile, urmăreşte să doboare un obstacol major în recrutarea în armată, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Potrivit autorităților poloneze, 80.000 de bărbați ucraineni de vârstă militară au intrat în țară din 24 februarie 2022.

Zelenski a anunţat o mobilizare generală după invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, iar rezerviştii militari cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare.

Liderul de la Kiev Zelenski a semnat un decret prin care a oficializat o decizie de a-i demite pe toţi şefii birourilor regionale de recrutare, după ce o anchetă la nivel naţional a scos la iveală zeci de cazuri de corupţie şi abuzuri.

Şi femeile sunt chemate în Armată

Ministerul ucrainean al Apărării pregăteşte şi recrutarea femeilor. Ele sunt obligate la serviciul militar, cu aceleași îndatoriri ca și bărbații.

Femeile din Ucraina trebuie să:

  • se înregistreze pentru serviciul militar,
  • să urmeze pregătire pentru serviciu,
  • să se prezinte la oficiile de înmatriculare și înmatriculare militare despre modificările locului de înregistrare/reședință, stare civilă, handicap etc.

De la 1 octombrie 2023, angajaţii din sistemul medical şi cei din farmacii vor fi obligaţi să se prezinte la birourile militare de înregistrare și înrolare.

author avatar
Andrei Ștefan
2.821 afisari

18 COMENTARII

  1. lasati femeile in pace nu va luati dupa nebunii de americani sa le bagati in armata , sint destui handralai si la noi care trandavesc pe aici .

  2. Daca scriu de poole in chizda si de mue in gat, publicati, daca scriu ca trebuie trimisi acasa raketii din Romania, nu publicati, tuvangurita de jegosi.

  3. satana zelenski are ordin sa-i omoare oe toti.
    nu era mai bine daca serviciile lor de informatii il mutau pe nebun in cosul de gunoi al istoriei la timpul potrivit?
    sa mearga la razboi zelenski cu asa zisa nevasta-sa, daca asa mult isi doresc razboi.
    astia sunt ticniti total la minte si la inima.
    sa vezi jale pe americani cand extradatii or intoarce armele, iar zelenski va sfarsi atarnat de guler in piata centrala din kiev.

    • Cu scuzele de rigoare indraznesc sa spun ca Biden s-ar potrivi mai bine in postarea dvs.
      Cred ca aveti dreptate in afirmatia din ultima fraza.
      Totusi, as zice ca ar fi mai bine daca Romania nu ar proceda precum Polonia, fiindca Ucraina nu lupta pentru ea, ci pentru americani, asa ca n-ar fi corect sa contribuim la trimiterea la moarte a unor oameni nevinovati.

      • cu adevarat ucraina nu lupta pentru ea. si da, bine-ar fi ca România sa nu procedeze precum polonia. odata ce le extradam cetatenii, indirect contribuim la prelungirea razboiului.
        in ceea ce priveste comportamentul infracțional al ucrainienilor, cei care fac pe gangsterii in România ar trebui extradati, dar doar atât.
        alte state refuza României sa-i extradeze pana si infractorii dovediti. de ce sa intram noi in jocul lui zelenski si sa extradam niste oameni care arata ca sunt normali la cap pentru ca refuza un razboi care nu este al lor ci este clar o rafuiala a americanilor cu rusii pana la ultimul ucrainian.
        majoritatea din cei fugiti din calea razboiului l-ar lua la tinta oricand pe tradatorul de zelenski.

  4. Bai barbule, bai rahatule cu ochi, sa iti pice mancarea in fiecare zi in kakat, bai taranokule imputit de mamaligar, du-te in peesda matii pe g4media, acolo vei fi intre nazistii tai useronazisti, bai pakaliciule tampit, nici draku nu te baga in seama, bai agariciule !! Ha ha ha 🙂 Sa ne prinzi pe toti de karici, bai rahat cu ochi !!

  5. Romania nu trebuie sa le expulzeze ucrainienilor decat infractorii, si atat.
    polonezii au ajuns si ei condusi de papistasul de la roma de aceea vor atata razboi cu rusii.
    referitor la comentariile asa-zisului barbu gh., de fapt sunt serviciile ucrainiene care ataca tot ceea ce nu le convine, inclusiv adevarul despre nebunul evreu zelenski care-i va duce pe toti la moarte.
    oamenii normali la cap doresc pace si neutralitate, nebunii se bat pana la ultimul ucrainian.

  6. Bravo popoare , nu sunteti fascisti , cum spune Putin , da…umfla-l . Nu va e rusine , cacaia democratia , drepturile omului si ale refugiatilor nu va spun nimic ! Polonia , ti-a pierit maretia in halul asta ?

  7. ,,Bai barbule….”Kostea nu te dezminti te certi cu ciorile si cu vantul asa-i Unde il vezi pe Barbu bosorogule pervers ?

  8. Exact . Kakaia democratia ?Un individ nebun care are idei nebune baga un popor in masinaria diabolica a razboiului Din cauza fptului ca nu este capabil de nici o farama de negociere si dialog ,din cauza faptului ca face ce-i spune un pres lesinat cu mintile imprastiate care da mana cu aerul si se impiedica de cioate,din cauza unei naluci la fel ca Biden cu mintea la ciordeala incapabil de ceva bun poporul ucrainean merge la tocat pe front Pentru cine ?Pentru niste nebuni dearaiati !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger