AcasăPoliticaUcraina începe să irite Europa: nu știe decât să ceară răstit

Ucraina începe să irite Europa: nu știe decât să ceară răstit

În această săptămână, Uniunea Europeană este programată să aprobe un al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei lui Vladimir Putin. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a îndemnat diplomații „să facă totul pentru a o consolida”.

Pachetul vizează exporturile de aur rusești și modifică unele sancțiuni pentru a se alinia mai bine la măsurile similare impuse de partenerii UE din G7. Pentru Ucraina, aceste măsuri sunt ineficiente, notează Politico. Dar tonul răstit al cererilor Kievului începe să-i irite pe liderii europeni.

Ucrainenii continuă să insiste pentru un embargo pe gaz, desigur, și rămân frustrați de recentul acord canadian-german de a renunța la restricțiile privind o componentă cheie – o turbină – necesară pentru Nord Stream, conducta de gaz a Rusiei care circulă spre Germania.

Decizia Bruxelles-ului – din nou din cauza unui ghiont german – de a ridica restricțiile privind tranzitul mărfurilor din Belarus și Rusia către Kaliningrad, exclava Rusiei strânsă între Lituania și Marea Baltică, este, de asemenea, văzută ca un alt semn al “capitulării occidentale”.

Volodimir Zelenski numește orice relaxare a restricțiilor sau orice refuz  de a merge mai departe cu privire la sancțiuni drept slăbiciune.

De fapt, președintele ucrainean se teme că UE va căuta compromisuri cu Rusia dacă Putin va închide robinetele cu gaze în această iarnă. O capcană țesută de Kremlin.

Există semne că liderul de la Kiev interpretează din ce în ce mai greșit sprijinul UE. Și – mai grav – pare să fie nepăsător în fața crizei energetice suportate de gospodăriile și întreprinderile europene, o criză care va duce la o recesiune în zona euro.

Zelenski riscă să submineze unitatea și hotărârea continentului prin faptul că insistă neîncetat pentru mai mult război economic decât pot oferi guvernele europene.Motivul e simplu: sancțiunile trebuie să aibă un efect mai mare asupra Rusiei, nu să distrugă economia europeană.

Dacă Ucraina vrea sprijin în continuare din partea UE – și miliarde de euro pentru reconstrucție –  atunci va trebui să-i pese și de europeni.Poate că Europa nu folosește politica hard power în fața Rusiei, dar asta nu înseamnă că Zelenski poate să dea cu pumnul în masă la Bruxelles. Mai pe românește, să lase gura mai moale.

author avatar
Radu Jacotă
1.450 afisari

12 COMENTARII

  1. Corect. Cine se crede’ Bine, știm cu cine stă la masă, dar întrebarea retorică e întemeiată. Așadar: Ciocu’ mic, agitatorule!

    • P U L I F R I C I U L asta de betiv ucrainian se crede buricul pamantului. Eu nu vreau sa-mi pierd pensia mizerabila de 9700 lei/luna dupa 50 de ani in slujba a doua regimuri. Da a doua regimuri. Am avut cazuri in care am prins pe unul cand fura portofele in troleu in 1980 si l-am prins furand tabla in 93 din curtea unei intreprinderi. A doua oara era cu fii-su . Cand m-a vazut i-a spus progeniturii :” iote-l pe Gherghisan! O sa luam o bataie !!!! Sa incercam sa ne omoram!!!”

      • Oooops marele militian se lauda cu faptele de vitejie.Unde erai cand se facea trafic de copii?Dar cand politicienii furau miliarde de euro din BNR?erai ocupat cu hotii de tabla…pensie de tortionar comunist…am mai vazut un gunoi dinasta care lua pensie 10000ron…era securist DIE dar betiv si analfabet se pricepea la asasinat dizidenti

      • Să vă mâncați pensia sănătos, domnule! Nu băgați în seamă frustrații care se uită chiorâș la pensia dvs. Invidia și frustrarea sunt mari, cunosc sentimentul, le văd la vecini în fiecare 25 ale lunii, adică de câte ori îmi văd fața fericită că mi-a intrat pensia pe card.

  2. Logic, dacă te gândești pe cine are în spate și ce valoare au activele pe care se bazează actorașul ratat de la Kiev.
    Lucrurile au început să frizeze prostul gust desăvârșit, probabil că mai bine de jumătate din europeni deja s-au lămurit cum e cu jigodia aia mică de ZZZelenski, dar guvernele continuă să-l pupe, slugarnic, în dosul maro și să-și amenințe cetățenii că va veni o iarnă grea, cu foamete și tot tacâmul.
    O să vedem noi cum va fi. Chiar ar fi bine să fie de groază la iarnă, cu frig, fără curent, fără mâncare, cu bani puțini și-atunci o să iasă o revoltă cum nu s-a mai văzut vreodată. Și- să intre, coana Europa, tâmpita de ea, în război civil. Om vedea…

    În altă ordine de idei, deși n-are legătură cu materialul, mi se pare mie sau au început din nou să urle ambulanțele pe străzi, așa cum era anul trecut? O avea legătură cu pregătirea psihică pentru un nou episod din serialul „Sunteți proști, puneți botnița”?

  3. Ceea ce nu spune nimeni este că Ucraina însăși are gaz de la ruși! Nu a bombardat nicio conductă și folosește gazul (deloc puțin) fără restricții! În schimb, cere altora să renunțe la această posibilitate!

  4. Bai actorasule ratat jidan de pitk de la Kiev, vezi ca ungurii lui Orban tot iti arata degetul mijlociu si iti transmit sa le sugi si tu kariciul, dar numai cand nu esti prea ocupat, si ai destul timp la dispozitie !! Ha ha ha 🙂 Bai Zdrelinski, sa vezi tu la iarna inca un Holodmor la voi, acolo in campia aia de salbatici ukro-na-zi, la ce foamete se profieaza, o sa te mance chiar ai tai, daca nu stergi putina de acolo, cat mai ai timp !! Iti daci si tu o schimbare de sex, iti schimbi si mekla, ca asa te-ar recunoaste oricine, fii sigur ca de anul viitor toti o sa te vaneze ca pe un animal turbat, bai jidanule scortos !! Ha ha ha 🙂 Bai, chiar si romanasii ne-vaxxinati in cap iti transmit sa le sugi cate ceva, acolo, ce poti si tu !!

  5. TUPEUL ,OBRAZNICIA ,TONUL LUI ZELINSKY SE BAZEAZA PE PROMISIUNILE ABSURDE FACUTE DE BIDEN !,INTRAREA UCRAINEI IN NATO CAND EA ARE CONFLICTE DESCHISE CU RUSIA !!!!!!!!!!!!!!!!!,DAR ACEST BIDEN SE CREDE SI STAPANUL UE !!!!!!!!,DOAR ASA SE EXPLICA RAHATUL IN CARE-I BAGATA EUROPA ODATA CU CONFLICTUL DIN UCRAINA.
    UE CONCEPUTA INTR-UN PLAN MALEFIC CA SI UN PAS AL GLOBALIZARII !,GLOBALIZARE CARE VREA MACINATE SI SA PULVERIZEZE :NATIONALITATI ,TRADITII,CREDINTE , SCOLI ,CULTURA ,ISTORIE ,GEOGRAFIE, RESURSE ,VALORI UMANE , SA DEZBINE PE TOTI SI ORICE FORMA DE LEGATURA INTRE OAMENI ,ATUNCI GLOBALISTII VAOR DEVENI STAPANII GLOATEI DEBUSOLATE , GLOATEI FARA TEL ,FARA MOTIVATIE !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger