AcasăPoliticaUcraina dezarmează Europa. Cine este în spatele acestui plan?

Ucraina dezarmează Europa. Cine este în spatele acestui plan?

Confruntată cu realitatea unui sângeros conflict armat cu Rusia, Ucraina bate la ușile Occidentului, dar și ale vecinilor pentru a primi „arme, arme, cât mai multe arme”, după cum a insistat ministrul de Externe, Kuleba, la recenta reuniune a omologilor săi din NATO. Însă aceasta este o chestiune extrem de sensibilă – apărarea Kievului poate duce la subminarea securității europene, avertizează specialiștii. Unul dintre cei mai respectați membri ai comunității de „intelligence” militar afirmă chiar că Ucraina dezarmează Europa prin jocul pe care-l face în aceste zile.

În toată această poveste, România nu doar că s-a implicat, dar reprezintă un cap de pod al intereselor americane în Ucraina vecină. Țara noastră deja a fost trecută de Federația Rusă pe lista statelor care acordă ajutor Administrației Zelenski și, mai mult de atât, peste 1500 de „mercenari români” (conform datelor Ministerului Apărării de la Moscova) ar fi prezenți pe frontul ruso-ucrainean.

Ce alege Vestul, securitate sau solidaritate?

Din punct de vedere uman, nevoia ucrainenilor de a se înarma este de înțeles. Însă, în momente atât de tensionate precum cele trăite în prezent, multe națiuni se văd puse în fața unor alegeri dificile. Securitate națională sau solidaritate? Despre asta este vorba, iar Hal Brands, cunoscut analist militar, scrie că înarmarea Ucrainei de către statele europene reprezintă un pericol pentru securitatea UE!

Azi, așa se pune problema – ce va face Europa? Va continua să-l înarmeze pe Zelenski, trimițând pe frontul din Ucraina avioane de luptă, rachete, sisteme antiaeriene, muniție și luptători, sau va avea grijă să își întărească propria capacitate de apărare?!

America, într-o situație similară pe vremea lui Roosevelt

America este și ea pusă în dificultate, căci are în față aceeași situație ca-n 1940-’41. La fel ca pe vremea lui Roosevelt, SUA evită să intervină direct împotriva invadatorilor (acum, ruși, atunci – nemți) și aleg calea sprijinului indirect.

Înainte ca America să intre în cel de-Al Doilea Război Mondial, președintele Franklin Delano Roosevelt și consilierii săi militari s-au angajat în dezbateri intense dacă SUA ar trebui să trimită trimită arme spre Londra (bombardată puternic de Germania) sau ar fi mai bine să le păstreze pentru cazul nefericit în care America va trebui să se apere.

Strategia lui Joe Biden privind arsenalul cu care trebuie să înarmeze Kievul – arme sau diplomație – atinge un punct de inflexiune similar în Ucraina.

Nemții își urmăresc interesul

Ce se întâmplă acum în Ucraina dă peste cap calculele administrațiilor occidentale. La Casa Albă și în alte mari cancelarii din Vest, presupunerea era că Rusia va cuceri rapid o mare parte din țară, iar UE și NATO vor trebui să sprijine o insurgență ucraineană fierbinte, dar de mică intensitate.

De la o zi la alta, Kievul pierde arme și rămâne fără muniție. Loviturile aeriene ale rușilor încep să își facă efectul. Iar în această situație, țările occidentale au de făcut o alegere critică – fie trimit mai multe arme în Ucraina, fie aleg să-și conserve armamentul spre propria apărare. Securitatea națională a Europei e în joc.

Deja Germania a intuit pericolul și, pe cale de consecință, refuză să mai transfere tancuri în Ucraina.

Ucraina, poligon de testare

Și, totuși, mulți sunt convinși că America nu va intra într-un război împotriva Rusiei. De ce? Pentru că actualul conflict din Ucraina este o previzualizare sobră a problemelor cu care s-ar confrunta US Army în caz de luptă cu Armata Roșie și/ sau China; Pentagonul și-ar irosi stocurile de rachete, muniții ghidate de precizie și alte capabilități critice în doar câteva zile sau săptămâni și probabil că ar suferi pierderi grave de tancuri, avioane, nave și alte active sofisticate, costisitoare și greu de înlocuit pe timp de război.

De obicei, războaiele mici arată ceea ce urmează să se întâmple în războaiele mai mari. Din acest punct de vedere, conflictul din Ucraina este urmărit cu mare interes de strategii NATO, să fim convinși de asta! Ucraina a ajuns, din păcate, un adevărat poligon de testare.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.721 afisari

13 COMENTARII

  1. te-ai dus dupa fenta nea cezar , scopul este invers , inarmarea Europei. toate tarile ( fraierii cu romanii in pole position ) sint impinse sa-si dea avioanele , munitie armament ucrainei care le vor face praf fara prea multa bataie de cap , dupa care vai si iarasi vai ! nu mai avem armament , trebuie sa cumparam , de unde ? greu de ghicit , de la uncle sam .

    • Tu esti ala care dai cu oistea in gard! SUA urmaresc sa distruga UE, nu s-o intareasca. Asta a fost unul din motivele reale ale Brexitului, dar si scopul Euromaidanului. Ucraina este o colonie a SUA, peste 80% dintre inaltii functionari de la Kiev avand cetatenie americana. Washingtonul foloste Ucraina pentru a slabi atat Rusia, cat si UE, care este cea mai afectata de sanctiunile contra Moscovei. Dupa Ucraina, va veni randul altor state UE sa suporte razbunarea Rusiei, inclusiv Romania!

  2. Rusii au cucerit acum mai mult teritoriu decat toate trupele NATO in Irak in aceeasi perioada de timp. Fara sa carpeteze prin bombardamente orasele, cum a facut NATO, asa ca sunt mult mai putine victime civile si acestea sunt in principal pentru ca unii folosesc civilii ca scuturi. Nu rusii, daca rusii doreau sa ucida civili cat mai multi, bombardau masiv orasele, nu luat aproape un milion de refugiati.
    NATO si SUA au luptat pe unde s-au dus cu oameni slab inarmati si slab organizati. Nu cu o armata care are toata inteligenta NATO/UE/UK, armament, de toate, instructori si orice se poate de la vestici fara sa fie considerat intrat in razboi cu Rusia.
    SUA stie foarte bine ce armament are Rusia si nu va intra in razboi cu Rusia indiferent cate alte state NATO vor fi atacate. Vor face ei ceva sa nu se voteze in unanimitate articolul 5, vor pune presiune unde trebuie, se vor declara suparati ca nu pot interveni si aia este. Se vor bucura ca rusii mai slabesc purtand razboaie cu altii, ei proxi.
    Armata SUA s-a retras rusinos din Afganistan, din alte locuri la fel. Strategi mari militari si SUA, India, Franta au spus de la inceput din primele zile ca razboiul este pierdut pentru ucrainieni si ca orice zi in plus si orice armament nu va face decat sa distruga Ucraina.
    Nu se va baga SUA pentru nimeni, nu au avantaj tactic, nu au hipersonice si nu au multe. Au vrut sa forteze schimbarea regimului de la Kremlin, nu au reusit, dar tot incearca

  3. nu-i asa ca ar fi frumos sa lasam ordinarii de rusi sa faca ce vor ei? mai mai mai… mari strategi mai sunteti, postaci bolsevici!

    • Bolșevici sunt usr-iștii. Noi ne dăm cu părerea. Dar trebuie să recunoști tov.„anonim” că toți care s-au pus cu rușii au luat-o strict la găoz. E istorie, nu propagandă.

  4. asta e vrajala de fatada! realitatea e ca se cam vede de partea cui e dreptatea si lumea incepe sa se trezeasca din euforia initiala!

  5. Ha, ha, ha… „Ioana”, neuronul tău e obosit…
    Ma mir ca rusii mai dau o copeica pe el.

  6. Transformati toata europa in racheti si dati va arama pe fata !!! Senila europa e in deriva!!!

  7. De ce NU vreti sa recunoasteti interesul SUA …S(C)LAVA = MARE Israel in Europa.! Restul lumii nu conteaza pentru „bosorogul” de Joe Biden.

  8. Ce se intampla nu are legature cu dreptatea, doar cu interesele. Din motive presupun sinistre globalistii vad pierderea ucrainei un pericol pentru great reset, si imping tot posibilul sa nu piarda in ucraina. Bani, arme, trupele cele mai calificate, dar nu razboi declarat pe fata cu bombardamente si milion de trupe. Dar poate ca se apropie si ziua aia. Inte timp zelenski cere 7 miliarde euro pe luna pentru ajutor, a cerut nu demult 10% din armamentul nato pentru aparare. Rusii vad amentarea vestului directa la existenta lor, vestul direct la interesele lor cele mai importante, asa ca nimeni nu renunta. E de asteptat ca situatia sa se amplifice

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger