AcasăPoliticaTVA ZERO la alimentele de bază? Propunere cu un impact uriaș pentru...

TVA ZERO la alimentele de bază? Propunere cu un impact uriaș pentru foarte mulți români

cosul de cumparaturiViața în România se scumpește în fiecare zi. Cât costă coșul de cumpărături în București

După scumpirile care i-au lovit din plin îndeosebi pe românii cu venituri reduse și pe fondul îngrijorărilor pe care cei mai mulți le au, în plină iarnă, pe tema creșterilor de prețuri de la energie și gaze naturale, o undă de speranță ar putea veni odată cu o măsură despre care s-a aflat că ar fi luată în calcul de Guvern.

Și anume varianta TVA zero la alimentele de bază, pe care o ia în considerare Executivul Ciucă, urmând să o propună Comisiei Europene, din câte anunță Antena3. E de văzut dacă focul european va și accepta o astfel de măsură.

La momentul de față, TVA-ul pentru alimentele de bază este, în România, de 9%. Din lista alimentelor de bază fac parte, între altele, carnea, lactatele, ouăle sau uleiul.

De la ora 12 urmează să înceapă o ședință de guvern în format online. Rămâne de văzut dacă premierul Ciucă va face vreo precizare pe acest subiect.

Ciolacu: „Acesta este modul corect de reacție a statului”

De altfel, încă de zilele trecute, liderul PSD, Marcel Ciolacu, făcuse referire la modelul Poloniei și la măsurile pregătite de acest stat european, de la 1 februarie. „Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni.

Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției!”, scria, între altele, Marcel Ciolacu, în 11 ianuarie, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
515 afisari

5 COMENTARII

  1. poate ii spune cineva habarnistului de ciolacu , ca tva zero , are impact zero asupra oamenilor . prostalaule , la 5 secunde dupa scaderea tva , preturile ajung automat la nivelul anterior . e plina lumea de prosti ! bani mai putini la buget , era sa uit . huooooo , prostilor !

  2. Cine opreste furnizorii si comerciantii sa nu creasca preturile dupa scadere tva ? eu am vazut cand Ponta a redus tva la alimente si nu a tinut nici macar o luna scaderea , preturile au revenit unde erau inainte .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger