AcasăPolitica"Tunurile" pe Social Media: proiect dur adoptat de Parlament. Ce păţeşti dacă...

„Tunurile” pe Social Media: proiect dur adoptat de Parlament. Ce păţeşti dacă publici imagini intime cu altcineva

Difuzarea de imagini intime ale unei persoane, fără acordul acesteia, va constitui infracțiune și se va putea pedepsi cu închisoare până la 3 ani. Proiectul de modificare a Codului penal depus de USR în 2019 a fost votat miercuri de Parlament.

Legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către USR prin care difuzarea de imagini intime ale unei persoane, fără acord, va constitui infracţiune şi se va putea pedepsi cu închisoare până la 3 ani.

„La patru ani de la depunere, Parlamentul a aprobat proiectul USR care vine să acopere un vid legislativ din Codul penal, este vorba de incriminarea unei fapte care a luat amploare mai ales în ultimii 10-15 ani.

Nu puține au fost cazurile în care partenerii își fac unul altuia, în viața de cuplu, fotografii și filmări inadecvate publicării și, ulterior, la despărțire, materialele sunt postate pe internet, în scop de răzbunare.

Efectele unei asemenea fapte pot fi foarte grave, de la afectarea reputației victimei pe termen lung la pierderea locului de muncă sau chiar hărțuirea de către persoane străine.

În prezent, singura soluție o constituie procesul civil, dar știm că, în civil, daunele morale se acordă destul de greu în România și sunt, adesea, insuficiente pentru acoperirea prejudiciului, așa că se impunea modificarea legii penale”, declară deputatul USR Mihai Badea.

Prin modificarea votată astăzi de Parlament, România se alătură țărilor care au incriminat revenge porn, printre care Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Australia și Japonia.

author avatar
Andrei Ștefan
383 afisari

6 COMENTARII

  1. ,,Presa online va fi monitorizată şi controlată de Ministerul Digitalizării
    sub pretextul dezinformării publice’’

    Asa se vor completa si dosarele Platitilor care cenzureaza orice informatie care spune adevarul.
    Cand Curtea Martiala va judeca Criminalii, dosarele celor care au ucis cu 5G, cu vaccinurile ucigase si au cenzurat informatiile care aratau toate aceste crime, dosarele lor vor fi complete, iar SPANZURAREA va fi mai rapida, pentru ca sunt cata frunza cata iarba: politruci, medici, zoiaristi,
    IT-isti, alte scursuri…
    Si CNA si acest minister CRIMINAL, sunt instrumente ale Cabalei si prin urmare sunt raspunzatoare pentru raspandirea minciunilor care au facut ca romanii sa fie dezinformati de statul roman Criminal si sa accepte otrava numita vaccin.
    Dezinformarea o face statul roman CRIMINALI in frunte cu Clona Negustorului de copii pentru ADRENOCROM Khazarus ZoiAnus, Arahat si alte scursuri, alaturi de Parlamentul Penal Criminal si de Guvernul Penal Criminal.

    Aceasta viitoare lege satanista incalca Constitutia Romaniei.
    Avocatul khazar Criminal al Poporului ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala Criminala, dar pentru ca toti sunt slugi ale khazarilor inchinatori la Satana si iubitoti de Talmud, incalca legea fundamentala a tarii, lucru pentru care si aceste ZOI vor fi judecate si SPANZURATE.
    Nicio lege nu poate fi deasupra Constitutiei.

    „ (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. Art. 30 – Libertatea de exprimare’’
    Sursa: Constituția României

    ,,Din Craiova pan’la Iasi se resimte lipsa sarii, fiiindca tot mai multi ocnasi au aujuns in fruntea tarii.”
    https://www.bzi.ro/presa-online-va-fi-monitorizata-si-controlata-de-ministerul-digitalizarii-sub-pretextul-dezinformarii-publice-document-4718730#comment-973546

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger