AcasăPoliticaTună și fulgeră! Liderii AUR s-au dezlănțuit înaintea Congresului liberalilor. ”La PNL...

Tună și fulgeră! Liderii AUR s-au dezlănțuit înaintea Congresului liberalilor. ”La PNL are loc nu un festival al democrației, ci un festival al penalilor”

Tună și fulgeră! Liderii AUR s-au dezlănțuit înaintea Congresului liberalilor. ”La PNL are loc nu un festival al democrației, ci un festival al penalilor”

Continuă să apară reacții pe tema tot mai apropiatului Congres PNL, programat să aibă loc sâmbătă, la Romexpo, cu 5.000 de persoane. De această dată cei doi lideri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au ieșit public, joi, pentru a-și exprima nemulțumirea la adresa lui Florin Cîțu. Nici primul om în stat nu scapă de criticile președinților AUR.

”Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) deplânge paralizia instituțiilor statului în fața unei acțiuni evidente de dare de mită a candidatului la șefia PNL, Florin Cîțu, și atrage atenția asupra încălcării Constituției de către Klaus Iohannis, prin susținerea unui om politic la președinția unui partid”, se transmite din direcția formațiunii politice, prin intermediul unui comunicat de presă.

Fiecare dintre cei doi lideri ai AUR lansează acuzații dure. George Simion critică faptul că „de câteva luni, o țară întreagă este blocată de Congresul PNL”. Deputatul aflat în postura de co-președinte al AUR susține, totodată, că „toate autoritățile sunt în stand-by, în așteptarea deznodământului de sâmbătă”.

Simion arată cu degetul nu doar în direcția actualului premier Cîțu, aspirant la fotoliul de șef al PNL-ului, ci și a președintelui Iohannis. „Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuși a ajuns să dea declarații de susținere a candidatului Florin Cîțu și să anunțe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo. De cealaltă parte, Cîțu folosește resursele din bugetul public pentru a-și cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio rușine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîțu și pare că nimic altceva nu mai contează: Constituție, legi, bun simț”, susține Simion.

Târziu: Iohannis a încălcat cu bună-știință Constituția

Pe de altă parte, și senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, pune tunurile pe actualul prim-ministru, liberalul Cîțu.

„La PNL are loc nu un festival al democrației, ci un festival al penalilor. Cerem DNA și altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorțeală, să se autosesizeze și să ancheteze posibilele fapte de corupție săvârșite de Florin Cîțu.

Cîțu are antecedente penale, este un fost pușcăriaș, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci”, declară Claudiu Târziu.

Senatorul aflat la conducerea AUR trimite săgeți și la adresa liderului de la Cotroceni. ”În ce-l privește pe președintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-știință Constituția și o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, susține Claudiu Târziu.

Și Marcel Ciolacu a reacționat tranșant, joi, pe tema apropiatului eveniment intern al liberalilor – VEZI AICI.

212 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger