AcasăPoliticaTudose nu îi ”iartă” pe actualii guvernanți: Ziceați că pesediștii sunt aroganți?...

Tudose nu îi ”iartă” pe actualii guvernanți: Ziceați că pesediștii sunt aroganți? Luați de la PNL și USR! – VIDEO

Tudose nu îi ”iartă” pe actualii guvernanți: Ziceați că pesediștii sunt aroganți? Luați de la PNL și USR! - VIDEO

Fostul premier MIhai Tudose, actualmente europarlamentar, n-a scăpat din vedere recentele interacțiuni pe care două reprezentante ale Guvernului – ministrul Sănătății și cel al Muncii – le-au avut cu presa, respectiv cu sindicaliștii. Social-democratul nu îl ”iartă” nici pe actualul premier Cîțu, căruia îi ia la puricat două mesaje publice. Și nici pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor europene, vizat, zilele acestea, de o moțiune simplă depusă de PSD la Camera Deputaților.

Episoadele asupra cărora se oprește Mihai Tudose în mesajul său, postat luni, 14 iunie, datează din aceeași zi, respectiv din vinerea săptămânii recent încheiate.

În primul rând, Mihai Tudose face referire la momentul la care, aflată la Craiova, șefa de la Ministerul Sănătății a părăsit intempestiv o conferință de presă, deși încă ar mai fi fost întrebări la care se așteptau răspunsuri din partea Ioanei Mihăilă. Totul, după ce, menționează Tudose, Mihăilă ”a plecat din cauza unei întrebări despre evaluările directorilor DSP”.

În aceeași zi, respectiv vineri, 11 iunie, colega de Guvern a ministrului Mihăilă, respectiv liberala Raluca Turcan, a dat ochii cu mai mulți sindicaliști, de această dată la Deva. Iar Tudose pune accent pe replica oferită de ministrul Muncii, în dialogul public. ”Incidentul a avut loc vineri, în aceeași zi în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, le spunea sindicaliștilor, la Deva: ”Aveți șansa să mă priviți în ochi. Câți au șansa? Nu toată lumea. Deci, aveți șansa să mă priviți în ochi”. Ziceați că pesediștii sunt aroganți? Luați de la PNL și USR!”, scrie, luni, Tudose, pe Facebook.

Și tot referitor la ziua de vineri, Tudose amintește de un mesaj al premierului Cîțu, transmis de la Zalău, adresat celor care lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență, cunoscut drept PNRR. ”Ce vorbești, puștiule, gata cu joaca?!”, comentează, ironic, social-democratul, cu trimitere la mesajul lui Cîțu.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul pe care a ales să îl transmită europarlamentarul Mihai Tudose:

Ministrul Sănătății s-a ridicat după nici zece minute de conferință de presă, la Craiova, și a plecat din cauza unei întrebări despre evaluările directorilor DSP. Dacă ministrul Sănătății nu răspunde la întrebarea asta, atunci cine? La ieșire, Ioana Mihăilă l-a ignorat țâfnoasă pe asistentul medical care o întreba: ”Doamna ministru, noi când ne primim banii?” Dacă ministrul Sănătății nu răspunde nici la întrebarea asta, atunci cine?

Incidentul a avut loc vineri, în aceeași zi în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, le spunea sindicaliștilor, la Deva: ”Aveți șansa să mă priviți în ochi. Câți au șansa? Nu toată lumea. Deci, aveți șansa să mă priviți în ochi”. Ziceați că pesediștii sunt aroganți? Luați de la PNL și USR!

În aceeași inspirată zi de vineri, premierul Cîțu amenința de la Zalău: „Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veți merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii își pun mari speranțe, să tratați cu mare, mare atenție toate observațiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm”. Ce vorbești, puștiule, gata cu joaca?!

Asta după ce același Florin Cîțu postase halucinant: ”Vești extraordinare din economie! Investițiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Continuăm în acest ritm și depășim cele mai optimiste estimări de creștere economică”. Ce-ți mai duduie trotineta, Florinele! Ăsta-i ca șoricelul care țopăie fălos pe lângă elefant și-i zice: tropăim, tropăim?!…

Dar exemplarele astea pe mâna cărora, dintr-o nefericită întâmplare, se află țara sunt eclipsate de lăudărosul și găunosul lor coleg Ghinea. Iată cum explica ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene eșecul PNRR, tot vineri (ce v-a mai priit ziua!): ”PNRR nu este ca un cozonac pe care îl gătești la cuptor pe o tavă și e tot rotund. Înseamnă cele 15 componente și capitolele transversale. Unele sunt mai bune, pentru că ministerele de linie au lucrat mai serios, altele sunt mai puțin coapte și trebuie să le aducem la o formă care să fie acceptabilă”. Și insistă: ”Nu ascund că au fost ministere care au luat mai în serios exercițiul cu costurile și altele care nu l-au luat la fel de serios”.

Concluziile vă aparțin, dragi români.

O săptămână bună tuturor celor care n-au avut șansa să o privească în ochi pe Raluca Turcan! Ceilalți sunt irecuperabili, marcați pe viață, osândiți să trăiască cu acea imagine……”