AcasăPoliticaTudose, categoric cu privire la alegerile prezidențiale: „Ideea candidatului independent a fost...

Tudose, categoric cu privire la alegerile prezidențiale: „Ideea candidatului independent a fost îngropată. I-am făcut şi…”

sursa foto: Facebook/Mihai Tudose

După ce au trecut alegerile locale și europarlamentare, atenția se îndreaptă asupra scrutinului pentru Cotroceni. În așteptarea unui anunț definitiv cu privire la numele pe care-l va susține PSD-ul în cursa pentru fotoliul prezidențial, unul dintre liderii social-democrați a venit cu o serie de precizări.

E vorba despre vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose. Care a lămurit, în direct la un post TV, zvonurile legate de candidatul susţinut de social-democraţi în cursa pentru Cotroceni. Mai mult, i-a dat şi o replică prim-vicepreşedintelui PNL, Rareş Bogdan, pe acest subiect.

Citiți și: România, împărțită: Ciucă la „Cotroceni”, Ciolacu la Palatul Victoria!

Tudose: La noi nu s-a pus problema şi nu se va pune nici în continuare

Concret, Tudose a dezminţit categoric susţinerea lui Mircea Geoană de către PSD la alegerile prezidenţiale.

„Am auzit că ei vor să candideze Geoană din partea lor, fiindcă la noi nu s-a pus problema şi nu se va pune nici în continuare. Ţinem cont de câteva declaraţii. 1 – Declaraţia preşedintelui partidului, că PSD va avea un candidat al lui. 2 – Acesta va fi pesedist.

Declaraţia numărul 3 a domnului Geoană care constă în faptul că el va candida independent, susţinut larg de un grup de oameni de afaceri, dar asta e altceva”, a declarat, joi seară, vicepreşedintele PSD, la Antena3.

Replică pentru Rareș Bogdan: Eu înţeleg că la ei la partid s-a luat decizia că ei au câştigat deja alegerile

„De aici încolo, iertaţi-mă, despre vestimentaţia domnului Rareş Bogdan sau a noastră, cu cine moare de grija noastră, dacă mai suntem noi la partid sau nu, nu e problema domniei sale”, a mai spus Tudose, referindu-se la prim-vicepreședintele PNL.

N-au fost singurele declarații pe post de replică la afirmațiile liberalului. „Eu înţeleg că la ei la partid s-a luat decizia că ei au câştigat deja alegerile, pe toate, au câştigat deja şi prezidenţialele, eu cred că o să le câştige PSD şi cel mai important e ca după aceste alegeri să câştige România, să avem, în continuare, stabilitate. Dar ştiţi cum e, dragoste cu sila nu se poate, dar dacă domniile lor înţeleg să aleagă altă cale, asta e viaţa”, a mai punctat Mihai Tudose.

Tudose: „Ideea candidatului independent a fost îngropată”

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele PSD a mai subliniat un aspect. De această dată în privința ideii unui candidat independent. „PSD va avea candidat la Preşedinţie din partea partidului. Există şi varianta candidatului comun al celor două partide. Vom tranşa acest lucru în acest wekend şi noi şi ei. Ideea de a aduce pe cineva din afară cred că tocmai a luat sfârşit definitiv cu candidatura la Bucureşti (…) Ideea candidatului independent a fost lămurită, a fost îngropată, i-am făcut şi de 40 de zile, la Bucureşti, s-a închis”, a mai declarat Mihai Tudose, aflat la reuniunea Consiliului Naţional al formațiunii politice.

Precizările social-democratului au venit după ce joi, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile. El susținând că inclusiv la Bucureşti „s-a văzut că lumea doreşte dreapta”. „Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a mai susținut liberalul, în fața presei.