AcasăPoliticaTudorache îi ia la întrebări pe liberali: Până la urmă, Pee-see-dee e...

Tudorache îi ia la întrebări pe liberali: Până la urmă, Pee-see-dee e Ciuma Roșie sau Crucea Roșie?

Tudorache: Până la urmă, Pee-see-dee e Ciuma Roșie sau Crucea Roșie?

Fostul primar de la sectorul 1, actualmente deputat, reacționează ironic la adresa liberalilor, în actualul context politic – în care PNL-ul a decis flexibilizarea mandatului de negocieri, după ce premierul desemnat Ciucă și-a depus mandatul – amintind de eticheta lipită PSD-ului – „Ciuma Roșie”.

„V-ați hotărât, domnilor liberali? Până la urmă, Pee-see-dee e Ciuma Roșie sau Crucea Roșie?”, întreabă Dan Tudorache, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Tudorache mai are o întrebare pentru liberali. „Sau e de fapt pilula care să vă scoată din impotența politică de care dați dovadă și care adâncește criza în care ne aflăm?” – mai stă scris în mesajul pe care l-a transmis public parlamentarul social-democrat, marți seară.

Tudorache: Pentru peneliști, de fapt, ciolanul este tot ceea ce contează

De altfel, încă din prima zi a lunii noiembrie, înainte ca Ciucă să facă pasul depunerii mandatului de premier desemnat, Tudorache susținea că „România are nevoie de un guvern stabil, susținut de o majoritate, sau de alegeri anticipate, care să dea o stabilitate scenei politice”. Și că „într-un guvern care nu va exista, posturile de miniștri au fost deja împărțite. Este încă o dovadă că pentru peneliști, de fapt, ciolanul este tot ceea ce contează, chiar și dacă doar îl miroși și nu apuci să îl guști”.

Între timp, Cîțu a anunțat, marți seară, pe 2 noiembrie, după o ședință a conducerii PNL, că „la negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie al PNL. După aceea vom discuta mai departe, în funcție de negocieri”.

author avatar
Andrei Coman