AcasăPoliticaTribunalul Bucureşti, decizie-surpriză în cazul sectorului 1. Cine e primar: Clotilde sau...

Tribunalul Bucureşti, decizie-surpriză în cazul sectorului 1. Cine e primar: Clotilde sau Tudorache?

Clotilde ArmandTribunalul Bucureşti, decizie-surpriză în cazul sectorului 1. Cine e primar: Clotilde sau Tudorache?

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, pentru marţi, pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei pentru Clotilde Armand.

Iniţial, Judecătoria Sectorului 1 i-a validat mandatul de primar, dar decizia a fost contestată de fostul edil Daniel Tudorache. Decizia a fost luată pe 15 octombrie. Tribunalul Bucureşti a decis, deci, luni, să amâne pronunţarea cu 24 de ore în acest dosar.

La dosar nu au fost depuse probe din care sa rezulte ca alegerea primarului s-a facut prin frauda electorala, constatata in conditiile legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, drept pentru care constata ca nu este incident articolul 149 alin. 2, teza a II-a Cod administrativ (Invalidarea alegerii primarului se poate pronunta in cazul in care se constata, potrivit legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, incalcarea conditiilor de eligibilitate sau daca alegerea acestuia s-a facut prin frauda electorala- n.red.)”, se arată în sentinţa iniţială a Judecătoriei Sectorului 1.

Cum a reacţionat Clotilde Armand la decizia de azi a Tribunalului?

Cea care, conform numărătorii voturilor, ar fi câştigat fotoliul de primar la sectorul 1, a spus că PSD-iştii vor avea parte de un şoc. Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1, a reacţionat după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, pentru marţi, pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului ei. Noul edil afirmă că majoritatea celor care au contestat validarea mandatului sunt din PSD şi „vor avea un şoc mâine”.

Cum a stat situaţia la numărătoare, după vot?

Conforma BEC, alegerile pentru Primăria Sectorului 1 a fost câştigat de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. În procente Clotilde Armand are 40,95%, iar contracandidatul ei, social-democratul Daniel Tudorache a obţinut 39,82%. La consiliul local, PSD a obţinut 9 mandate, USR-PLUS tot 9 mandate, PNL are 6 mandate, iar PMP – 3.

author avatar
Andrei Ștefan
1.028 afisari

2 COMENTARII

  1. Cred ca magistratii justitiei „independente” din colonie, mai au un rest de rusine. Cu furtul evident, tot amana decizia, sperand intr-o minune care sa-i salveze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger