AcasăPoliticaTribunalul Bucureşti a dat o decizie de ultim moment în cazul alegerilor...

Tribunalul Bucureşti a dat o decizie de ultim moment în cazul alegerilor de la Primăria Capitalei

alegeri localeTribunalul Bucureşti a dat o decizie de ultim moment în cazul alegerilor de la Primăria Capitalei

Tribunalul Bucureşti a transmis decizia în privinţa câştigătorului alegerilor de la Primăria Capitalei. Lupta cea mare s-a dat între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea.

Instanţa l-a validat, luni, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei. Din ultimele informaţii, se pare că Dan ar urma să depună jurământul vineri, de la ora 10, urmând să își preia mai apoi mandatul de primar.

Odată cu această decizie s-a aflat şi procentul de voturi pe care l-a obţinut Dan la alegeri. Candidatul susţinut de PNL a fost ales primar al Municipiului București cu 42,82%. Nicuşor Dan a obținut la alegerile din 27 septembrie 282.631 de voturi dintr-un total de 660.118 voturi valabil exprimate.

Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal„, se arată în decizia Tribunalului.

Au fost validaţi şi primarii de la Sectoarele 3, 4, 5 și 6

Sectorul 3: Robert Negoiţă, candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020, a câştigat cu 43,74. Sectorul 4: Daniel Băluţă, candidatul PSD, a câştigat cu 57,03%. Sectorul 6: Ciprian Ciucu, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 43,39%. Doar Clotilde Armand, de la Primăria Sectorului 1, și Radu Mihaiu, de la Primăria Sectorului 2, mai sunt de validat.

Firea îşi doreşte anularea rezultatelor de la alegeri

Fostul primar al Capitalei nu renunţă foarte uşor la fotoliul de edil, după ce a pierdut această poziţie în favoarea lui Nicuşor Dan, în urma alegerilor din 27 septembrie. Gabriela Firea a anunţat că a fost informată că au existat foarte multe erori la scrutinul din urmă cu două săptămâni.

În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic a câştigat. Cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu politic a fost deviat de furtul înregistrat la vot în Bucureşti. Din respect pentru bucureşteni, trebuie să se afle adevărul. Dacă nu, întotdeauna va fi o pată„, a spus Firea la un post de televiziune.

author avatar
Andrei Ștefan
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger