AcasăPoliticaTrei reguli pentru noaptea de Înviere. Premierul Cîțu: Cred că acum lucrurile...

Trei reguli pentru noaptea de Înviere. Premierul Cîțu: Cred că acum lucrurile sunt foarte clare – VIDEO

Trei reguli pentru noaptea de Înviere. Premierul Cîțu: Cred că acum lucrurile sunt foarte clare - VIDEO

După ce a avut ”o întâlnire foarte bună cu reprezentanții cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paștele”, urmată de o ședință de Guvern, Florin Cîțu a ieșit la declarații, miercuri după-amiază, ocazie cu care a făcut referire la regulile ce vizează noaptea de Înviere.

”Din punctul nostru de vedere ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanțare socială și dezinfectant. (…) Modul în care se desfășoară slujbele… nu intervenim asupra acestui mod, deci în acea noapte din punctul nostru de vedere este foarte important să păstrăm aceste reguli”, a declarat Cîțu, de la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul a anunțat că se vor avea în vedere și anumite recomandări venite de la nivelul Patriarhiei. ”Am primit și de la Patriarhia Română un set de recomandări, le luăm în calcul. (…) Cred că acum lucrurile sunt foarte clare și cu siguranță vom avea o noapte a Paștelui fără niciun fel de probleme”, a mai precizat Florin Cîțu.

Iohannis: Biserica va organiza slujba așa cum este datina

Anterior în cursul zilei, aflat în vizită la centrul mobil de vaccinare de la Afumați, președintele menționase, tot referitor la măsurile dispuse de autorități din perioada Sfintelor Paști, că ”nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat că ”în noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește”.

Mai mult, și președintele Iohannis ținut să sublinieze un lucru, legat de organizarea slujbelor în lăcașurile de cult. ”Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică. Creștinii merg la biserică să participe, să ia Lumină, să ia Paștile, și eu îmi doresc, și așa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială”, a mai punctat primul om în stat.

author avatar
Cristina Stefan