Un singur om a reușit să distrugă ordinea transatlantică care a prevalat după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest personaj malefic și-a impus politica de răsturnare globală. Trăim în epoca lui Vladimir Putin.
Cearta lui Donald Trump cu Volodimir Zelenski în Biroul Oval a încapsulat victoria finală a lui Putin, relatează The Atlantic. Cel mai mare obstacol în calea realizării viziunii președintelui rus, Statele Unite, a devenit cel mai puternic aliat al său.
Măreața Americă a întrerupt schimbul de informații și ajutorul militar pentru Ucraina, oferind astfel Rusiei avantaje incredibile pe câmpul de luptă.
Alături de înfrângerea Ucrainei, obiectivele lui Putin au fost la fel de clare: își dorea un Occident mai puțin ostil, mai ales politicieni care să lucreze la dezmembrarea NATO și a Uniunii Europene din interior. Le-a bifat pe toate.
Cu doar trei ani în urmă, în timp ce publicul european și american se drapa în steaguri ucrainene, Rusia părea condamnată la izolare internațională. Acum, Trump îi acordă lui Putin legitimitatea și prestigiul moral american.
La fel cum Uniunea Sovietică s-a folosit de mișcarea comunistă internațională pentru a-și promova interesele, Putin și-a adunat propria rețea de admiratori, printre care se numărau Marine Le Pen, fostul prezentator al Fox News,Tucker Carlson, și fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon.
Ascensiunea liderului de la Kremlin nu a fost neîntreruptă, dar registrul este plin cu victoriile sale, începând cu Brexit, un eveniment pe care și l-a dorit profund și pentru care a muncit să se întâmple.
Aliații săi populiști din Franța și Germania constituie acum cele mai puternice blocuri de opoziție din aceste țări. În cadrul Uniunii Europene, el poate conta pe Viktor Orban pentru a împiedica Bruxelles-ul să acționeze împotriva Rusiei.
Încrezător în permanența propriei puteri, Putin și-a așteptat răbdător dușmanii democrați, pariind corect că Occidentul își va pierde interesul de a purta războaie prin procură.
Atunci când a denunțat slăbiciunea democrației occidentale, nu a făcut propagandă, ci a prevăzut cu exactitate modul în care inamicii săi își vor abandona primele principii. Și a intuit că idealismul democrației americane se va prăbuși.
Cu un Trump care gândește similar la Casa Albă, Putin nu mai trebuie să prezinte rușilor un argument împotriva democrației. Poate spune că sistemul este atât de neatractiv încât chiar și Statele Unite se îndepărtează de el.
Putin nu este malefic ci benefic.
Democratia a fost inca de la inceputurile ei o inselatorie.
I micile oare sta grecesti unde democratia era directa, cetatentii participau activ direct la viata polisului, atunci se exercita o adevarata democratie.
Cand democratia a inceput sa fie exersata prin reprezentanti, au aparut politicienii, gunoaiele vicioase umane care au distrus societatile. Astazi avem rezultatul democratiei occidentale in contrast cu nedemocratia tarilor din Sudul Global. Noua inca ni se pare ca Democratia este totul, nu ii vedm inca bine putreziciunea, ipocrizia si fata hidoasa care ne minte din orice pozitie.
Doar europenii si americanii mai cred in democratie, fiindca li s-a spus ca nimic omenesc nu poate exusta in afara ei. Minciuna Sudul Global vede democratia iin adevaratele ei culori descompuse si urat mirositoare. Trebuie sa ne trezim.
Radu
Vladimir Vladimirovici nu e ”malefic” sau mai ”malefic” decit criminalii occidentali.
: Este de intzeles acest lucru, la catzi …IMBECILI in ziua de azi inca mai iubesc si dorec in continoare…COMUNISMUL! Eu..NU!