AcasăPoliticaTraian Băsescu sare la gâtul lui Iohannis. „Este strict o chestiune de...

Traian Băsescu sare la gâtul lui Iohannis. „Este strict o chestiune de bun simţ”

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, la România TV, că pandemia a fost scăpată de sub control în România.

Potrivit lui Traian Băsescu, Iohannis și PNL ar fi ridicat starea de urgență de teama poporului, nefiind dispuși să piardă electoral  înainte de alegerile din toamnă.

În acest context, Băsescu spune că starea de urgenţă trebuie reinstituită deoarece „este singura soluţie în raport cu derapajul în care ne aflăm”.

„Trebuie introdusă din nou izolarea socială”

„După ce s-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, lucrurile au scăpat de sub control din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, dar fără să ştie ce au de făcut în paşii următor. După  părerea mea, starea de urgenţă este necesară pentru că este singura soluţie în raport cu derapajul în care ne aflăm. Trebuie introdusă din nou izolarea socială pentru că este singura soluţie să stopăm extinderea coronavirusului”, a mai spusTraian Băsescu.

Băsescu îndeamnă populația să se apere singură

„Este extraordinar de important să ne păzim fiecare. Guvernul a pierdut controlul situaţiei. Singura soluţie e să ne apărăm singuri, purtând mască, nemergând în aglomeraţii şi spălatul pe mâini”, a spus fostul preşedinte.

Fostul președinte le reproșează politicienilor că nu au testat întreaga populație și că s-au grăbit să ridice starea de urgență prematur.

„Era singura soluţie şi trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgenţă. Trebuia să existe o hartă a focarelor la nivel naţional. Au ridicat starea de urgenţă îninate de a avea harta focarelor de infecţie

N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie în aşa fel încât să testez toată suprafaţa ţării”, a adăugat Traian Băsescu.

„Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei. Orban, Tătaru, Arafat şi ministrul Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu au niciun proiect coherent.

Avem o populaţie care nu este educată să se autoapere. Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere e un semn de inteligenţă naţională”, a concluzionat europarlamentarul.

„Mesajul domnului Iohanis era nu-mi pasă de voi”

Fostul preşedinte a amintit că purtarea măştii în interiorul sălii de şedinţă a Consiliului European a fost opţională, însă „a ţinut de educaţia fiecăruia” dacă o poartă sau nu.

„Discutăm de parte instituţinoală. Era în interiorul camerei în care se ţine Consiliul European şi portul măştii a fost opţional. A ţinut de educaţia fiecăruia.

Doamna Merkel a vrut să transmită un mesaj. Mesajul celor care purtau mască: din partea mea niciun risc. Mesajul domnului Iohanis era nu-mi pasă de voi. Sunt lucruri pe care trebuie să îi citeşti în limbajul fiecăruia.

Era singurul din tot Consiliul care nu purta mască. Este strict o chestiune de bun simţ”, a precizat Traian Băsescu.

author avatar
Eli Dan Davidescu
507 afisari

7 COMENTARII

  1. & GSP
    ,,SEPSI – FCSB. EXCLUSIV Control antidoping la finala Cupei Românie”
    ,,Băsescu aruncă bomba: Starea de urgenţă, ridicată cu rezultate falsificate! Cum ar fi procedat el în locul guvernanţilor”

    Opinați că este recomandabilă și coprocultura , ?

  2. @ Sunteți de părere că Traian Băsescu zice de ăștia care guvernează că sunt incompetenți, deși unii dintre ei sunt promovați și chiar și decorați de Traian Băsescu, ?

  3. Bine l-a taxat pe trufaș. E departe de Basescu, profu’ de fizica. Dar ce sa-i faci: dacă nu-i cal, bun si magaru’, zice o vorbă

  4. Io sunt incapatanat ca un catar ,z nu ma las pana nu razui la blana galeata cu govno

  5. Domnul Petrov tot viseaza la stari de urgenta in speranța ca judecatorii sa stea acasa sa nu-l proclame juridic securist. E doar o senzatie la canicula precedata de whiski cu prea putina gheata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger