AcasăPoliticaTraian Băsescu, cenzurat în timpul unei dezbateri în Parlamentul European. Ce a...

Traian Băsescu, cenzurat în timpul unei dezbateri în Parlamentul European. Ce a putut să spună despre Putin – VIDEO

traian basescuTraian Băsescu, cenzurat în timpul unei dezbateri în Parlamentul European. Ce a putut să spună despre Putin - VIDEO

Traian Băsescu a fost cenzurat în timpul unei dezbateri în Parlamentul European. Fostul președinte al României a citit o listă cu foștii oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia.

Surprinzător a fost faptul că fostul președinte nu a apucat să-și termine discursul, pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul, aparent pentru depășirea timpului alocat.

I s-a tăiat microfonul în Parlamentul European

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene.

Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …”, așa s-a încheiat discursul lui Traian Băsescu.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a intervenit imediat șeful de ședință, Rainer Wieland.

Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, sub numele conspirativ „Petrov”. În urma deciziei ÎCCJ de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu și-a pierdut drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial.

Conform legii 406/2001, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

  • folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
  • o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.
author avatar
Andreea Vlad