AcasăItaliaTragedie! Austriecii s-au supărat pe România. Toate canalele de comunicare sunt blocate

Tragedie! Austriecii s-au supărat pe România. Toate canalele de comunicare sunt blocate

Victor Negrescu aruncă bomba. Relațiile dintre România și Austria au înghețat

După votul dat de Austria împotriva aderării României la Schengen, toate canalele de comunicare între cele două țări s-au blocat, atrage atenția europarlamentarul Victor Negrescu. Acesta arată că este nevoie de o reluare a dialogului, chiar și prin intermediari precum Comisia Europeană, Germania sau Franța, pentru a se identifica o soluție la această criză diplomatică.

România s-a supărat pe Austria pentru veto-ul dat la solicitarea de aderare la spațiul Schengen, iar Austria s-a supărat pe România din cauza reacției de respingere, astfel că toate canalele de comunicare între cel două țări sunt acum blocate, fără nicio perspectivă de ieșire din acest impas. Europarlamentarul Victor Negrescu susține că România trebuie să aibă un dialog la cel mai înalt nivel cu Austria, pentru că e foarte complicat să convingi un stat dacă nu comunici cu el.

”Canalele sunt blocate de ambele părți, ei au venit cu acest veto, iar noi am avut o reacție de respingere. Acum e foarte dificil să ai un dialog cu niște oameni care au acest tip de poziționare, însă dialogul diplomatic este singura soluție. Și austriecii sunt supărați pe noi și ai noștri sunt supărați pe ei. E ca într-un război, dacă vrei să ajungi la pace, chiar dacă îți urăști adversarul, tot trebuie să stai de vorbă cu el, fie direct, fie prin intermediari. Eu aș zice că e mai bine prin intermediari, cum ar fi Comisia Europeană și statele mari. Ar trebui să cerem sprijinul Germaniei, Franței și poate altor state partenere, să ne pună la aceeași masă, împreună cu Executivul european, poate chiar la nivel de Consiliu European, și să stăm de vorbă pentru a identifica o soluție în această criză diplomatică, pentru că nu afectează doar România, ci afectează stabilitatea și solidaritatea Uniunii Europene, așa ar trebui prezentate lucrurile”, ne-a declarat europarlamentarul Victor Negrescu. Totodată, acesta mai arată că nimeni nu o să susțină doar interesul României, dar e clar că aici avem un interes comun și trebuie să mergem către această direcție.

Chemați să dea explicații

Europarlamentarii români au cerut audierea miniștrilor de Interne ai Austriei și Olandei la Comisia pentru Drepturi și Libertăți a Parlamentului European, pentru a da explicații față de voturile negative acordate României pentru aderarea la Schengen. ”Am discutat deja cu președintele Comisiei de Drepturi și Libertăți din Parlamentul European, există disponibilitate și rămâne să vedem acum dacă se întrunesc toate condițiile pentru a avea acest tip de format. Este un demers comun al tuturor europarlamentarilor români, în ideea de a avea o dezbatere punctuală pe subiectul Schengen, la care să invite reprezentanții Austriei și Olandei pentru a explica și perspectiva lor, dar și veto-ul dat țării noastre. De obicei, în această comisie se discută subiectele cele mai arzătoare și cele mai apăsătoare. Este un demers care ar putea să aibă un impact în a dinamiza sau a menține aderarea la Schengen pe agenda europeană”, ne-a precizat europarlamentarul Victor Negrescu. Acesta și-a exprimat speranța că demersul va primi sprijin din partea tuturor grupurilor politice europene, având în vedere că a avut un semnal pozitiv din discuțiile purtate. ”Înclin să cred că vom putea iniția dezbaterea, la care să vină reprezentanții respectivelor guverne, de la nivel ministerial. Deja este un pas faptul că un astfel de demers este sprijinit de colegii din Parlamentul European. Există riscul să nu vină la nivelul dorit sau să vină la nivelul dorit și să aibă un discurs predefinit fără să asculte opiniile eurodeputaților”, a afirmat Victor Negrescu.

Calendarul de aderare este esențial

Momentan vedem niște pași mici în direcția unei strategii de aderare la Schengen și acest lucru s-ar putea să ne coste, consideră europarlamentarii români. La Consiliul de Justiție și Afaceri Interne din martie, România trebuie să ceară o perspectivă de aderare, adică un calendar. ”Dacă nu se face acum, în martie, degeaba, că vine și Consiliul din iunie, care e foarte complicat, iar în toamnă, dacă nu este subiectul deja fixat pe agendă încă de pe acum, va fi imposibil pentru oricine să-l mai pună. Sunt mai multe demersuri care trebuie făcute. În primul rând Comisia Europeană trebuie să vină cu această recomandare de aderare la spațiul Schengen trimisă către Consiliul de Justiție și Afaceri Interne. Apoi trebuie solicitat președinției suedeze să pună pe ordinea de zi acest calendar de aderare, sub o formă sau alta”, ne-a mai spus europarlamentarul Victor Negrescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.128 afisari

33 COMENTARII

    • ”Toate canalele de comunicare sunt blocate” Asa trebuie sa ramana. Poate doresc si un nou cancelar. Merge Werner!

      • singura metoda prin care Austria poate fi adusa la discutii este pierderea de bani .
        Sunt puternic infiltrati in Romania, dar se cunoaste perfect agenda si traseele fiecarui infiltrat.
        Din cei care au fost angajati, din cei care au ramas pe consultanta, din cei care s-au casatorit cu romance.
        Este de notorietate ca structura celor de la Raiffeisen si OMV este de tip servicii informatii…
        Deci, daca statul le pune in pericol banii, prezenti si viitori, vor reactiona: la inceput in forta, apoi la a influenta, apoi la discutii si in final normal .
        Pentru acest lucru insa, Romaniei ii trebuie creier, coloana vertebrala si plan.
        Nu il poate avea Aurescu si sub nici o forma Hurezeanu 🙁
        S-au „oxidat”.

      • Nu. Le iei odată, te pui de partea proasta a businessului și deci, devii neatractiv.
        Dacă însă ii aduci la masa și ii controlezi, faci bani, inclusiv cu ei.
        Ptr ca stampila lor, contează încă în UE
        😞

  1. Așa este când ești luat de prost. Soluția? Toate inițiativele Austriei să fie respinse de România. Dar cred că atâta timp cât va fi un Ciolanis președinte nu avem nicio opoziție față de Austria, trecătorul președinte al României având alte interese, multe personale, făcându-i-se de șefii pe la UE, cu scopul de a scîăpa să dea socoteală pentru fărădelegile făcute în mandatul său.

    • Daca PSD ar determina suspendarea/demiterea lui werner, nu ar mai avea nevoie sa participe la alegeri !!!
      Ciolacu, hai ca se poate !

      • Care PSD, ala care a facut alianta cu PNL, dujmanul suprem? Ati uitat cum urla Robotul de bucatarie „Peeeeeeeeee Seeeeeeeee Deeeeeeeeeeeeeeee” a dus tara la ruina?

  2. Povesti! Tradatorii din echipa cistigatoare pnl in frunte cu Mutulica, ficusul de la Cotroceni sint slugile omv si ale austriei, astia guverneaza in interesul austriei.

  3. Noi o sa luam petrolul si in rest alte canale sa le foloseasca la ce vor si la laturi daca vor.

  4. fara resursele si banii praduiti de la noi, austria este in c00rul gol.
    cel mai bine in austria o duc c00rc0beishtii si spionii, iar noi de spionajul infiltrat in austria nici nu avem nevoie, nici nu ne trebuie.
    de-ar tine canalele astea inchise macar doua generații, bine ar fi… atat pentru sistemul bancar românesc, dar mai ales pentru pădurile țării noastre.

  5. Resturile imperiului austro-ungar pastreaza vechile obicee,si nu sant deloc ortodoxe!
    Problema consista in faptul ca Romania dupa 89′ nu a avut conducere,ne,,-au vandut cu fulgi cu tot,aceastá sleahta de tradatorii de neam si tara,acesti criminali si genocizi in slujba stráinilor!

  6. Si mai ráu,la viitoarele pseudo alegeri,inca multi dintre noi o sa voteze pnl,psd,usr etc! Astia toti ne-au pus pielea in bát!
    Caracterul masochist al neamului románesc ridica semne de intrebare!
    Ne meritam soarta!
    Suna grav,dar din pácate asta e realitatea!

    • cum adica? apoi n-am hotarat ca nu mai votam pe nici unul din astia care au trecut pe la ciolan?
      cu astia care-au fost ne-am lamurit, altii mai prosti ca cei care-au fost, n-au cum sa mai fie.
      cred ca cei care-au fost si mai sunt putin.. au reusit sa atinga maximul de tradare si golaneala, cu foarte foarte putine exceptii.

  7. afara cu barbierii de paduri de la Sebes, cu banca de agricultori si nationalizat gazul si petrolul. Austroungarii si-au batut de secole joc de poporul roman.Crimele oribile facute de-alungul veacurilor, in cardasie cu bozgorimea, natia romana nu le va uita niciodata. Europa a avut noroc cu Napoleon de a scapat de acesti satrapi ai natiunilor Europei. Se pot lauda cu macelarul din al doilea razboi mondial, e sangele natiei lor.

  8. Să nu mai primim pe austrieci să vină în România , să muncească pe șantiere pentru salar minim.

  9. Limbricu asta ne da lectii de ce ar trebui sa facem noi. Dar voi trimisi acolo si platiti (boiereste), tot de noio ce ati facut. Inafara de incasarea indemnizatiei, ce ati mai facut ??/ Cu cine v-ati imprietenit ??? Cu spaniolii ??? Pai cu ei mai avem putin si o se le schimbam portul national. Voi cu astia care vor sa ne manance de tot trebuia sa va faceti prieteni si sa anuntati de unde sufla vantul. Dar, nju voi ne dati lectii noua. Atata stiti. No, nu-i nimic. Data viitoare iti sta acasuca.

  10. austria este o excrescenta maligna, una dintre cele mai nenorocite constructii artificiale care trebuie ajutata sa dispara. este un teritoriu de imprumut in care toti se caca si se pisa cum doresc. la suprafata o fi vals dar in profunzime este puroi.

  11. Paguba in ciuperci ca s-auu suparat Habsburgii. Tot ei au facut o nedreptate si tot ei sunt cu figuri de curva versata.
    Eu personal nu am nimic impotriva sa rupem orice relatii (economice, politice, culturale, sportive, etc.) cu acest stat fascist. Sa-i ignoram. Sa ne facem ca nu exista!

  12. m UE este un colhoz corupt si putred care nu are nici o sansa in fata organizatiei BRICS ,la fel ca si NATO sint organizatii criminale imperialiste condusi de pedofili si pupunari drogati

  13. AUSTROANIMALICII ASTIA,AU DAT 5 CRIMALI DE RAZBOI,IN GASCA CU PSIHOPATUL ZUGRAV,GHITLER,SAU,NEBUNUL HOMO. IO,ZIC SA VINA DACII SA-I SCUIPE IN GURA
    SI CLOSETUL ISTORIEI,EI,EVREII,AZMERICANII SI NAZISTII SUNT TOTI,CRIMINALII PLANETEI
    IA SA DISPARA EI,CU TOTI,IN NEGRUL SATANEI-CA TOT SE IMBRACA AZI,TOTI,IN NEGRU-chiloti,pantaloni,balton,geaca,par..numai in negru.pe strada din 10 muhaiele,8 sunt in negru,
    pana si copiii.am vazut o famile imbrcati toti in negru.LA TEMBELIZIUNI,DEOCOR ROSU
    SI NEGRU.SIMBOL-moarte si sange.!!!!!!!.AUSTRO-AUROLACULE ..DUTE IN CHENA CU EXCREMENTEMA PLANETEI.SI TE VEI DUCE

  14. SI TRIMISUL (TRADATORUL DE TARA )HUREZEANU DE JOHANIS CE ZICE? PENTRU CE ESTE PLATIT JIGODIA?

  15. În primăvara anului 2o2o , în cea mai mare RESTRICȚIE de circulație șeful țării, patriotul nazist ( iohannis ) cu zboruri charter a trimis românii – de la Cluj în Austria, la cules de șparanghel

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger