AcasăPoliticaTragedia de la Jilț Sud/Replica premierului dată ministrului Energiei, în ședința de...

Tragedia de la Jilț Sud/Replica premierului dată ministrului Energiei, în ședința de Guvern: „Este un pic târziu”. Ce spusese Popescu – VIDEO

În ședința de Guvern de joi s-a adus în discuție tragedia de la Cariera Jilț Sud, accidentul soldat cu trei decese și rănirea mai multor persoane. La un moment dat, la începutul ședinței, premierul i-a dat o replică ministrului Energiei, membru al PNL, partidul pe care-l conduce Ciucă. „Este un pic târziu”, a fost auzit spunând șeful Guvernului și al formațiunii liberale.

„Doresc și dispun ca toate contractele de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate și să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziții nu au asigurat condițiile necesare, normale pentru desfășurarea activității în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui”, a anunțat, la începutul ședintei Executivului, premierul Ciucă.

Șeful Guvernului așteaptă răspunsuri de la membri ai Cabinetului pe care-l conduce, termenul-limită fiind săptămâna viitoare. „Vă solicit ambilor miniștri ca în perioada imediat următoare și o să îmi prezentați în ședința de săptămâna viitoare termenul prin care vă veți ocupa de verificarea și implementarea tuturor măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia dar și în celelalte structuri (…). De asemenea, activitatea va fi extinsă în toate unitățile de producție a energiei electrice subordonate Ministerului Energiei”, a declarat premierul, cu referire la miniștrii Muncii și Energiei.

Replica premierului pentru ministrul Energiei: „Este foarte bine, doar că este un pic târziu”

La scurt timp după, ministrul Popescu a ținut să-i transmită premierului: „Să știți că am dispus deja și am trimis deja către toate companiile din industria energetică să facă o evaluare a vulnerabilităților și riscurilor cu privire la locurile de muncă pentru că aceste tragedii trebuie să nu se mai întâmple”.

Replica lui Nicolae Ciucă nu s-a lăsat așteptată. „Este foarte bine, doar că este un pic târziu și avem nevoie ca toată lumea să conștientizeze de responsabilitatea pe care o au indiferent unde-și desfășoară activitatea, pe ce funcție de conducere, legat de ceea ce înseamnă asigurarea și îmbunătățirea condițiilor de muncă și în mod specific securitatea în muncă”, a subliniat Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
478 afisari

2 COMENTARII

  1. De bun simt ar fi ca martalogu de Popescu OMV sa-si de-a demisia, dar sistemul il apara si -l protejeaza pe scarba asta ordinara

  2. Corect ar fi să se verifice toate carierele iar șefii de unități să răspundă cu funcția acolo unde nu a fost făcută nimic , unde s-au furat și se constată că conducătorii au sabotat unitatea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger