AcasăPoliticaTrădarea Justiției sau trădarea PSD?

Trădarea Justiției sau trădarea PSD?

Mai trădează și alții, dar la PSD parcă e campionat. A trădat Ponta, a trădat Grindeanu, au trădat unii pe la moțiuni și au lăsat partidul cu ochii în soare. Care cum prinde momentul îi trage partidului o trădare.

Florin Iordache este ultimul actor ieșit pe scena trădării. Nu știu dacă e neapărat o trădare, dar așa țipă din rărunchi Codrin Ștefănescu, fostul secretar general: ”Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al reziștilor privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justitie( SIIJ)! Tocmai Florin Iordache, unul dintre creatorii Secției, unul dintre oponenții Statului Paralel, fostul luptător împotriva abuzurilor și încălcărilor drepturilor cetățenești! Omul pe care l-am apărat public de sute de ori! Pe care l-am susținut ca ministru al Justiției, pentru care m-am certat rău cu trădătorul de Grindeanu! Cum se mai schimbă oamenii și ce ușor trădează tot în ceea ce au crezut! Jalnic!”

Se zbârlește pielea pe mine. Adică el, Iordache, el, președintele Consiliului Legislativ a făcut așa ceva? Zice Codrin că Florin Iordache a trădat tot în ceea ce a crezut. L-a pocnit la mir, ce mai! Dar dacă Iordache nu a crezut în nimic, ce a mai trădat? A început politica de la partidul lui Cunescu, PSDR și, după unirea cu PSD, eu zic că a văzut care-i treaba și s-a orientat. S-a băgat colo, și colo, și colo și cam peste tot prin partidul social democraților. Ba chiar a terminat și o facultate de drept. Cam târziu, dar pe vremea aia nu se puneau așa lucrurile. În ce a crezut Iordache? Poate doar în dorința lui de a agonisi. De la putere și până la ce a avut chef. În politică, povestea aia cu dragostea de oameni nu o gust. Cum se sacrifică liderii alături de sărăcime nu cred nici bătut. Nicăieri nu s-a întâmplat că președintele de partid să fie cam la fel de amărăștean ca simpatizantul lui. A trădat partidul? Cum, donându-și averea? A trădat Justiția? Cum, aprobând propunerea #reziștilor? Păi o fi văzut omul care-i mersul pentru următorii patru ani și și-o fi făcut socoteala că n-are rost să stea de-a latul. Dacă PSD l-a tras pe dreapta și nu i-a mai dat ceva să mănânce și gura lui pe vreo listă de aleși, de ce să-i mai încurce? Pe cine, deci, a trădat Iordache? Trădare e când vii acasă și vezi că nevasta ți-a luat totul. Mult. Mult. Foarte mult. Până acolo e politică.

author avatar
Valentin Boeru