AcasăPolitica„Toți are dreptate!”

„Toți are dreptate!”

Nu este titlul meu. Este al unui amic, Denis Dinulescu, scriitor, ziarist, regizor, scenograf pentru aiurelile lumii și făcător de glume cu viața. A fost singurul care a văzut că unii se supără când nu li se dă dreptate și atunci a conchis în umorul lui, la care rareori el zâmbește, că toți „are dreptate”.

De ce să se supere Orban că Florin Cîțu vrea să fie președinte PNL? De ce să se supere Dan Barna că Margareta Pâslaru cânta mai frumos ca mă-sa mare? Poate să se ofenseze Iohannis că-l ia lumea la mișto pentru „peroadele” care-i întristează existența? Ia să vedem. Orban are dreptate să fie președinte PNL. Toată viața a vrut să fie și el președinte de ceva și nu a reușit. Ultima dată a vrut să fie președinte de chitară. Sau măcar de zongoră. Cîțu are și el dreptate, dar din motive diferite. El voia mai mult să fie președinte de guvern, dar după ce a aflat că la guvern nu se aleg premieri, a zis că mai bine la partid. Amândoi are dreptate, ca Mitică Dragomir când, înainte de a intra în vreo emisiune, spunea că după șase minute face să explodeze ratingul. Până și el a nimerit-o cu celebra „o dăm pe caterincă și pe cornere ratate”.

Adevărul este că în țara asta lucrurile merg numai pe caterincă. Iohannis a oprit pandemia. Ce-am mai râs, și eu și pandemia! Dar are dreptate, pandemia s-a oprit într-o știre pe care au preluat-o toți, de parcă era coloana oficială oprită într-un cap de pod. Ne-a crescut nivelul de trai, bagă și Cîțu una din top. Are dreptate, ne-a crescut așa de mult încât acum ne bate la subraț și ne zgârie deodorantul. Se calcă în picioare Constituția, zice un avocat care ar fi al poporului. Nu se încalcă nimic, zice Orban ca răspuns. Și ei are dreptate, deși mai tare ca Iohannis nu a rupt-o nimeni în bombeuri. Iohannis era domnul care „inițializa” cuvinte și expresii. Până și aici are dreptate. Cioloș ne pune capac. Bărbatul trebuie să nască în condiții de maximă decență și relaxare. Și el are dreptate. Dacă nu naște culcat pe-o rână, cu o bere sub nas, se numește că i-am încălcat drepturile. Țară pusă pe caterincă, unde toți are dreptate. Până și berea are.

author avatar
Valentin Boeru
967 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger