AcasăPoliticaTot PSD e de vină?

Tot PSD e de vină?

Despre amăgirea cu alocațiile copiilor majorate am scris de m-am plictisit. La fel și despre pensiile ce ar trebui să crească. Încă din decembrie anul trecut am atras atenția că Guvernul Orban își pregătește marea țeapă pe care avea să o dea românilor. Numai cei racordați la realitate au priceput că aveam dreptate.

Naivii neamului au sperat până în ultima clipă că Guvernul Orban va respecta legea. De fapt, legile trecute prin Parlament și promulgate de Iohannis. Asta ar fi a doua țeapă. Când au respectat liberalii ceva?

Vă dăm, dar nu putem

Alocațiile ar fi trebuit dublate. Până și Iohannis a fost de acord, deși sunt tentat să cred că i-a sărit smalțul de pe măsele la cât a scrâșnit și și-a încordat fălcile când a semnat. Șarlatania a fost evidentă. A promulgat legea, iar liberalii i-au cerut amânarea. Scandal prin CCR. Fără câștig din partea liberalilor. Trebuie să bage mâna în buzunar și să plătească. Vârful de lance a fost Violeta Alexandru. În fiecare zi vorbea de plăți, dar niciodată despre sumă. La fel și cu pensiile, banii sunt prevăzuți în buget, dar niciodată nu a precizat dacă pensiile se vor majora cu 40 la sută.

Un calcul simplu arată că până termină plățile banii nu vor mai avea aceeași valoare. Deci, cu cât cresc alocațiile pentru copii în realitate? Majorarea eșalonată este ilustrația furăciunii. La fel va fi și în cazul pensiilor, fără niciun dubiu. Cu doar câteva zile înainte de soroc, Violeta Alexandru a început să-și pregătească terenul. Ar vrea să dea bani cât zice legea, dar nu are de unde. În septembrie, când va veni rândul pensiilor, va pune aceeași placă. Ea vrea, dar Cîțu nu-i dă. Și nu-i dă pentru că economia merge prost. Pun aceeași întrebare. Cine o conduce de merge atât de jalnic?

De fiecare dată, PNL a arătat spre PSD ca fiind vinovat de toate relele din țară. De data aceasta spre cine mai arată? Social-democrații nu mai sunt la conducere de nouă luni. Dar asta nu înseamnă că nu sunt vinovați. Găsește PNL motive prin care să convingă. În primul rând că există PSD. Apoi, că au făcut niște legi cu care să submineze valoarea și puterea liberalilor. Taman acum, când le mergea și lor bine cu furăciunile.

author avatar
Valentin Boeru
1.614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger