AcasăPoliticaTomac. Unitate de măsură a tupeului

Tomac. Unitate de măsură a tupeului

Ca mulți alții, domnul Eugen Tomac a apărut în politică acum niște ani. Fără a avea legătură cu ea. A apărut peste noapte, ca moldovenii cu domiciliul flotant în București înainte de alegerile care-l interesau pe Traian Băsescu. Bine că nu erau mulți, cam 1.000-1.200 la aceeași adresă. Dacă se încorda mai tare, Băsescu rupea scorul la europarlamentare și ajungea președinte peste ce voia el în Europa.

Eugen Tomac, am uitat să spun „domnul”, este președintele partidului. Nu se știe al cui este partidul. Unii spun că ar fi al lui Băsescu. Alții că ar fi al celor aflați în spatele lui. Mai sunt și oameni care susțin că este al celor evadați din alte partide, amestecați cu cei rămași după ce a fost flituită Elena Udrea.

A dracu’ onoare !

Partidului i se spune Mișcarea Populară. Nimeni nu știe cu exactitate de ce. Popularmente discutând, încape într-un lift, cu tot cu birotică și șoferi. Tot popularmente, dar prin prisma altei abordări, ar fi popular pentru că lui Băsescu așa îi plăcea, un șpriț rece cu muzică populară și cu înjurături la fel de populare. Partidul râdea și se simțea băgat în seamă de „șefu’ cu gușiță și cheliu”. Mișcularmente abordând însă problema, lucrurile se complică puțin. Partidul nu e ceea ce vrea să pară, având, exact cum numesc doctorii, aspect cudat. Moale, obosit, poate și zbârcit. Nu insist cu organul, îl găsiți desenat și descris în orice curs de anatomie. O fi vrând el să se miște, dar vârsta și politica nu-l lasă, îl trag în jos.

Cu toată imaginea asta, partidul lui Eugen Tomac a avut totuși vlaga să se înfigă bine. E prin Guvern, are zgârciuri și oase de ros prin ministere, ba pe ici, ba pe colo, și face jocurile. Jocurile cui? Ba Băsescu, ba Orban, vorbește lumea. Ce dacă marinelu’ este europalamentar? Cred că s-a plictisit și vrea acasă, să mai tragă un șprit la Cireșica. Și mai vrea să fie și primar la București. Iar pentru asta l-a scos la înaintare pe Tomac să sondeze terenul. Un tomac, de data aceasta substantiv comun, unitatea de măsură a tupeului. „Bucureștenii ar fi onorați de candidatura lui Băsescu”, zice el. De ce? Vrea altă casă? A dracu’ onoare!

author avatar
Valentin Boeru
1.108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger