AcasăPoliticaTinerii alegători s-au săturat de Biden

Tinerii alegători s-au săturat de Biden

Ratingurile și sprijinul pentru Biden în rândul tinerilor americani au scăzut considerabil în sondajele recente

Jayden Camarena, din nordul Californiei, se gândește să lase baltă alegerile prezidențiale din 2024. Evan McKenzie, din Wisconsin, caută orice alt candidat în afară de actualii favoriți. În Philadelphia, Pru Carmichael nici măcar nu este convinsă că această cursă contează.

Acești tineri alegători locuiesc în orașe diferite, cu locuri de muncă diferite și convingeri politice diferite. Dar au ceva în comun: l-au votat pe Joe Biden în 2020 – iar acum spun că președintele nu poate conta pe sprijinul lor în 2024.

Ratingurile și sprijinul pentru Biden au scăzut considerabil în sondajele recente. O inversare bruscă față de 2020.

Alegătorii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au citat o serie de domenii de politică care i-au dezamăgit, inclusiv incapacitatea lui Biden de a anula complet datoriile pentru împrumuturi studențești. Cu toate acestea, răspunsul lui Biden la războiul dintre Israel și Hamas ar putea avea cel mai mare efect asupra relației sale cu acest grup de alegători.

Sondajul național NBC News, realizat la mai bine de o lună de la începutul războiului, arată că 70% dintre alegătorii sub 35 de ani dezaprobă modul în care Biden a gestionat situația.

În 2020, Biden a obținut o diferență de peste 20 de puncte față de Trump în rândul alegătorilor tineri, dar o parte din acest sprijin a fost legat de promisiuni electorale pe care nu a reușit să le respecte în calitate de președinte al unei națiuni divizate.

“A făcut o mulțime de promisiuni foarte mari în campania sa și practic niciuna dintre ele nu a fost respectată”, a declarat Austin Kapp, un tânăr de 25 de ani care locuiește în Castle Rock, Colorado.

„Democrații se vor confrunta cu o campanie dificilă în 2024, poate chiar mai mult decât la alegerile anterioare”, avertizează  Daniel Cox, director al Survey Center on American Life de la American Enterprise Institute. „Echipa Biden-Harris nu a fost la fel de agresivă în a-și prezenta realizările în fața alegătorilor tineri”.

În timp ce economia are performanțe mai bune decât atunci când Biden a preluat funcția, Olivia Thompson, o mamă de 26 de ani din Elko, Nevada, spune că nu simte aceste îmbunătățiri. Familia ei de cinci persoane trăiește din salariu în salariu.

Olivia spune că Biden i-a câștigat votul la ultimele alegeri pe baza promisiunilor pentru un viitor mai prosper, “dar facturile la alimente și benzină nu au mai scăzut niciodată”.

Într-adevăr, Biden are o problemă cu încrederea tinerilor.  Potrivit obsevatorilor politici, acești votanți sunt dezamăgiți pentru că nu reușesc să  atingă aceleași etape economice pe care le-au atins părinții lor. Frustrarea generației tinere va cântări greu.

Mai există o problemă, atât pentru Biden, cât și pentru Trump. Președinții Americii ajung în funcție la vârste înaintate. Și alegătorii sunt tot mai deranjați de cultivarea unei gerontocrații nepotrivite cu aspirațiile lor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
369 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger