AcasăPoliticaTGV de România? Unde vor circula trenurile cu peste 160km/h

TGV de România? Unde vor circula trenurile cu peste 160km/h

Ministerul Transporturilor visează trenuri de mare viteză în România

Sorin Grindeanu e optimist: a zis că trenurile vor circula cu 160 km/h între Curtici şi Sighişoara, din a doua jumătate a 2024. În prezent, viteza medie a unui tren în România e de 44 km/h.

Lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Simeria – Gurasada se vor încheia în primăvara anului viitor, astfel că din a doua jumătate a lui 2024 trenurile vor putea circula cu viteza de 160 de km/h de la Curtici până la Sighişoara, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cadrul unei vizite de lucru efectuată pe şantierul din gara Simeria.

S-a muncit cu viteza melcului

După cum ne-am obişnuit, în România lucrurile merg mai degrabă cu viteza melcului. În zonă, lucrările au fost oprite trei luni după ce au fost descoperite mai multe proiectile neexplodate din perioada celui de al doilea Război Mondial.

„S-au făcut descărcările arheologice, s-au făcut toate lucrurile, dar toate acestea au consumat timp. Hunedoara este, probabil, principalul judeţ care deţine vestigii arheologice în România.

Nimeni nu vrea să aducă atingere acestora. Vrem să avem infrastructură, dar nici nu vrem să stricăm lucrurile pe care le-am moştenit. Şi atunci s-a consumat timp.

Au fost depăşite aceste momente. Undeva, prin martie – aprilie va fi inaugurat acest tronson, ajungându-se la viteza maximă de circulaţie, undeva la 160 de km/h”, a spus ministrul Transporturilor.

author avatar
Andrei Ștefan