AcasăPoliticaTGV de România? Unde vor circula trenurile cu peste 160km/h

TGV de România? Unde vor circula trenurile cu peste 160km/h

Sorin Grindeanu e optimist: a zis că trenurile vor circula cu 160 km/h între Curtici şi Sighişoara, din a doua jumătate a 2024. În prezent, viteza medie a unui tren în România e de 44 km/h.

Lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Simeria – Gurasada se vor încheia în primăvara anului viitor, astfel că din a doua jumătate a lui 2024 trenurile vor putea circula cu viteza de 160 de km/h de la Curtici până la Sighişoara, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cadrul unei vizite de lucru efectuată pe şantierul din gara Simeria.

S-a muncit cu viteza melcului

După cum ne-am obişnuit, în România lucrurile merg mai degrabă cu viteza melcului. În zonă, lucrările au fost oprite trei luni după ce au fost descoperite mai multe proiectile neexplodate din perioada celui de al doilea Război Mondial.

„S-au făcut descărcările arheologice, s-au făcut toate lucrurile, dar toate acestea au consumat timp. Hunedoara este, probabil, principalul judeţ care deţine vestigii arheologice în România.

Nimeni nu vrea să aducă atingere acestora. Vrem să avem infrastructură, dar nici nu vrem să stricăm lucrurile pe care le-am moştenit. Şi atunci s-a consumat timp.

Au fost depăşite aceste momente. Undeva, prin martie – aprilie va fi inaugurat acest tronson, ajungându-se la viteza maximă de circulaţie, undeva la 160 de km/h”, a spus ministrul Transporturilor.

1.078 afisari

16 COMENTARII

  • IN VISE ? S-o crezi tu , romanii sunt modesti , dar dau clasa multora : YOU TUBE : TRENUL LUI COANDA MERGEA CU 500 KM / ORA , A FOST TESTAT DE . . . – Adevaruri istorice Ascunse – 16 apr 2022 .

 1. Tgv cu 155 kmh…
  Vorbesti cu Japonia si iti face pe 4 orase pleci acum din Constanta -B-Bv-Tm de pe plaja si ajungi la Timisoara in 1 ora mananci ceva parizer si peste o ora te intorci la plaja cu 650kmh…

 2. De la Curtici pina la Sighisoara !!? Cum ba ambuscatule doar pina la Sighisoara, ce mare rahat e acolo ? Multa vreme am crezut ca-ti cam place alcolul, dar nu , asa esti tu, greoi si intepenit la cap. Auzi, aduce ungurii pina la Mures si de acolo se intoarce, sa-i duca inapoi !!! Ba esti intreg la cap, banatean timpit ? Sau faci o derivatie pina la TM-AR ??? Ti z-a urit cu binele nevrozatule ?!?

 3. 44kmh…
  Dragi cheferisti eu daca imi dau silinta si fug un sprint cu siguranta nu prind 44kmh ca nu sunt Bolt, dar daca ma impiedic si ma pravalesc sigur prind mai mult…
  🤗

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...