AcasăPoliticaTextul e gata. Când depune PSD-ul moțiunea de cenzură. Ciolacu: Guvernul Cîțu...

Textul e gata. Când depune PSD-ul moțiunea de cenzură. Ciolacu: Guvernul Cîțu trebuie să plece, vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare – VIDEO

Textul e gata. Când depune PSD-ul moțiunea de cenzură. Ciolacu: Guvernul Cîțu trebuie să plece, vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare - VIDEO

Liderul PSD a anunțat, luni, 14 iunie, că a fost redactată moțiunea de cenzură pe care social-democrații vor să o depună în Parlament, săptămâna viitoare. Titlul ales pentru moțiunea împotriva Guvernului este următorul: ”România eşuată, recordul fantastic al Guvernului Cîţu!”.

”Am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o conferință.

Mai mult, liderul PSD a dat glas câtorva reproșuri pe care social-democrații le aduc actualului Executiv, în fruntea căruia se află Florin Cîțu. ”În guvernarea de dreapta, România trăieşte pe o zi pe alta, din împrumuturi de zeci de miliarde euro, la niște dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din UE.

Ciolacu: Alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate

Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a depășit 6 lei pe litru. Alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate. (…) Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Nu se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, aşa cum spune domnul Cîţu. Mai mult, Guvernul Cîțu trebuie să plece, pentru că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare”, a susținut Ciolacu.

N-a fost trecut cu vederea nici Planul Național de Redresare și Reziliență și s-au adus critici și când vine vorba despre campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. ”Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde euro pentru firmele de consultanţă sau firmele de casă ale PNL sau USR. Guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare”, a mai fost auzit spunând Marcel Ciolacu, în fața presei.

Cu cine vor negocia pesediștii

Liderul PSD a fost întrebat dacă vor fi negocieri și cu reprezentanți din tabăra puterii, respectiv cu liberalii. ”Eu sper că la sfârşitul acestei sesiuni să scăpăm de acest Guvern. (…) Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune de cenzură, de la toate formaţiunile politice”, a anunțat Ciolacu.

Liderul principalei formațiuni de opoziție a anunțat, totodată, că moțiunea va fi depusă săptămâna viitoare. ”Această moţiune va fi votată în această sesiune. În cazul în care va trece, îi anunţ pe parlamentarii PSD în primul rând că va urma o sesiune extraordinară de numire numire a altui Guvern”, a mai punctat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a anunțat că propunerea social-democraților pentru postura de prim-ministru este Alexandru Rafila.

118 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger