AcasăPolitica”Testul” foii A4. Rafila, săgeți către ministrul Voiculescu: Nu știu dacă reușim...

”Testul” foii A4. Rafila, săgeți către ministrul Voiculescu: Nu știu dacă reușim să umplem prima treime – VIDEO

”Testul” foii A4. Rafila, săgeți către ministrul Voiculescu: Nu știu dacă reușim să umplem prima treime - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și, totodată deputat PSD, a trimis săgeți mustind de ironie la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Reacția profesorului a venit pe fondul anunțului făcut, miercuri, de la Palatul Victoria, de unde premierul Cîțu a transmis, la finele ședinței de Guvern, că așteaptă un raport de la Ministerul Sănătății (MS), dar și schimbări la nivel de comunicare, respectiv conferințe de presă săptămânale, pe modelul celor de la CNCAV.

”Vă ascultam puțin mai devreme, că domnul prim-ministru i-a cerut ministrului Sănătății să facă conferință de presă săptămânală cu ceea ce face sau ce-a făcut – păi, dânsul să facă săptămânal câte o conferință de presă să ne explice ce n-a făcut, pentru că ce a făcut… sincer să fiu, dacă punem acum… luăm o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem prima treime a acestei foi A4 cu ceea ce-a făcut legat de controlul acestei pandemii. Și vă spun serios, chiar nu văd lucruri concrete, îmi pare rău”, a declarat Rafila, miercuri seară, într-o intervenție la postul B1TV.

De altfel, nu e prima oară când reprezentantul României la OMS îl critică, în ultima perioadă, pe ministrul Voiculescu, pe teme ce țin de gestionarea situației geberate de noul coronavirus – VEZI AICI.

Ce vrea premierul de la Ministerul condus de Voiculescu

Florin Cîțu așteaptă, așadar, un raport de la MS, din care să reiasă ce anume s-a avut în vedere de la nivelul acestei instituții, în ultimele luni, în perspectiva valului trei al pandemiei.

”Am cerut Ministerului Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii valului trei al pandemiei şi bineînţeles să ne prezinte și care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV (Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 -n.n) are o conferinţă de presă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să ne prezinte situaţia… Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV împreună să prezinte”, a punctat Cîțu.

Totodată, șeful Executivului a dat exemplul Comitetul coordonat de către medicul Valeriu Gheorghiță, la nivel de comunicare publică, pe tema situației COVID; lăsând să se întrevadă faptul că ar vrea ca același lucru să se întâmple și când vine vorba de ministerul pe care îl conduce reprezentantul USR-PLUS.

Mai precis, premierul a spus că ”ar fi important” ca Ministerul Sănătății să aibă săptămânal o conferință de presă, la fel cum se întâmplă de la nivelul CNCAV. ”Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a punctat Cîţu, miercuri după-amiază, de la Palatul Victoria.

227 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da o treime din care scrie doar Ajutor! 50 de pagini ca Cartarescu asa si eu pot sa scriu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger