AcasăPoliticaTERIFIANT: omul lui Putin vorbește despre Al Treilea Război Mondial și APOCALIPSA...

TERIFIANT: omul lui Putin vorbește despre Al Treilea Război Mondial și APOCALIPSA NUCLEARĂ!

Cu fiecare spital bombardat, devine tot mai limpede că mitul Occidentului ca „viziune pentru toată planeta” s-a consumat. Restul lumii merge mai departe pe propriul drum, nu cel trasat de SUA. Când vine vorba de războaie, din punct de vedere istoric, piețele aproape niciodată nu au anticipat în mod corect izbucnirea vreunui conflict. Așa au făcut și înainte de Primul Război Mondial, la fel și în cazul celei de-a doua conflagrații. Acum, tropăitul călăreților Apocalipsei se aude tot mai tare, dar parcă noi și mai vârtos ignorăm pericolul.

În 1909, bestseller-ul „Marea iluzie”, cartea lui Norman Angell, care susținea că războiul nu se va întâmpla deoarece comerțul mondial și fluxurile de capital erau prea strâns legate, a influențat atât de mult opinia publică încât parcă i-a adormit rațiunea. Aproape nimeni n-a băgat de seama pericolul tot mai mare care se acumulase peste vara dintre asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand și izbucnirea războiului, cinci săptămâni mai târziu.

Apoi, s-a întâmplat, dintr-o dată.

Revenind, în 2023 avem fuga SUA din Afganistan, eșecul militar al NATO pe frontul din Ucraina și lovitura încasată de Israel (cu tot cu palma dată Mossad-ului). Mulți spun că Imperiul Occidental se sfărâmă vizibil.

De aici și sentimentul palpabil că ne aflăm într-un punct major de inflexiune: totul pare să fie în mișcare, toate împreună, toate în același timp. Mai multe întrebări, dar aceeași frică ne macină pe toți – Vor scăpa evenimentele de sub control? Ne va înghiți războiul? Unii doresc cu pasiune să prelungească „prezentul”, alții se declară profund nemulțumiți și cer ca acesta să fie modificat radical (sau chiar distrus).

La ce să ne așteptăm? La ce-i mai rău, adică la o divizare a lumii în două sfere: un bloc occidental și un bloc BRICS+. Să urmeze un nou Război Rece, de tipul SUA vs. URSS? Mai probabil, vom asista la o escaladare orizontală pe mai multe dimensiuni. Cam asta anticipează și Alexandr Dughin în ultimul său articol.

Filosoful rus, etichetat de mass-media mainstream cu apelativul „ideologul lui Putin”, vine cu un scenariu apocaliptic referitor la viitorul omenirii. În opinia sa, înfruntarea Israel – Hamas e mai mult decât vedem noi la televizor și în orice moment o lovitură necugetată (sau perfect asumată?!) poate arunca în aer, la propriu, lumea întreagă.

Dar, dincolo de analize și supoziții, cel mai bine este să-l lăsăm pe Dughin să-și dezvăluie scenariul, a cărui derulare este succesivă, pe baza evenimentelor prezente, încleștarea iudeo-palestiniană din Fâșia Gaza.

Să încercăm să descriem unul dintre scenariile posibile ale unei noi escaladări în Orientul Mijlociu

Răscoala palestiniană începe în Cisiordania și Ierusalimul de Est. Mahmoud Abbas nu poate ține situația sub control și, văzând că Israelul este angajat într-un adevărat genocid în Fâșia Gaza, palestinienii lansează o revoltă generală. IDF continuă să masacreze civili în Fâșia Gaza.

În întreaga lume, elitele liberale occidentale pro-americane, care susțin în unanimitate Israelul, sunt din ce în ce mai contestate.

Hezbollah se implică și mulțimi de arabi iordanieni trec granițele.

SUA lansează lovituri preventive împotriva Iranului, care este din ce în ce mai implicat în conflict, iar Iranul ripostează împotriva Israelului. Siria intră în război și atacă platoul Înălțimilor Golan.

Există o mobilizare rapidă a întregii lumi islamice.

Statele islamice pro-americane – Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar etc. – sunt obligate să se alăture confruntării alături de palestinieni. Lor li se alătură Pakistanul, Turcia și Indonezia.

Povestea talibanilor care trimit trupe în Orientul Mijlociu, care a fost o veste falsă, devine o realitate. Bannerele negre ale Khorasanului sunt ridicate în toată lumea.

Problemele dintre salafiști și tradiționaliști, inclusiv șiiți, se intensifcă pe fondul conflictului extins. Începe Marele Jihad al lumii islamice împotriva Occidentului și a Israelului.

Mai întâi, Rusia adoptă o poziție neutră, dar nu se grăbește să sprijine Israelul, pentru că este în război în Ucraina cu Occidentul, care la rândul său este complet de partea Israelului.

La un moment dat, în răscoala Ierusalimului de Est, palestinienii au proclamat nevoia de a închide moscheea Al-Aqsa pentru a o proteja de forțele de apărare israeliene. Moscheea Al-Aqsa a fost menționată la începutul răscoalei din Fâșia Gaza. Israelul, în timpul luptei împotriva milițiilor palestiniene armate și de autoapărare, lansează un atac cu rachete asupra moscheii. Se prăbușește.

Calea către construcția celui de-al treilea templu este clară. Dar, un miliard de musulmani, dintre care 50 de milioane (oficial) sunt în Europa, se agită acum și în Occident.

Un război civil a izbucnit în Europa. Unii europeni sunt de partea elitelor LGBT, Soros și a celei Atlantiste, în timp ce alții fac alianță cu musulmanii și se alătură revoluției antiliberale.

Statele Unite folosesc arme nucleare tactice împotriva Iranului. Rusia lansează o lovitură nucleară tactică împotriva Ucrainei, care încearcă să se agațe de Occident cu orice preț și provoacă Moscova în toate felurile posibile.

Al Treilea Război Mondial a izbucnit cu utilizarea armelor nucleare tactice.

Rusia a decis în cele din urmă să se alăture musulmanilor. Rusia atacă – deși indirect – Israelul. Gog este acolo. În viziunea rusă, Occidentul se află sub dominația directă a Antihristului.

Mulți lideri mondiali mor, alții noi apar, având convingeri mult mai radicale.

China atacă Taiwanul, redirecționând atenția SUA și NATO către o nouă țintă. India se abține să ofere sprijinul direct pe care se bazează Statele Unite.

Sfârșitul istoriei pare să se apropie cu pași repezi.

Feministele, homosexualii și ecologiștii solicită încetarea acestui lucru, dar nimeni nu-i ascultă.

Occidentul este forțat să lupte împotriva tuturor în numele unui obiectiv pe care nu-l mai poate formula – toate tezele vechi privind «drepturile omului», «societatea civilă» și alte incantații au dispărut în realitatea aspră a morții totale care se apropie.

Elon Musk recunoaște că a încetat complet să înțeleagă ce se întâmplă.

Israelul începe să construiască cel de-al treilea templu, sub loviturile din toate părțile. Doar Mesia poate salva situația…”,  prezintă Alexandr Dughin scenariul celui de-Al Treilea Război Mondial, bazat pe desfășurarea curentă a ostilităților din Fâșia Gaza.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor