AcasăPoliticaTeodorovici vrea șefia PSD. Fostul ministru și-a anunțat oficial candidatura

Teodorovici vrea șefia PSD. Fostul ministru și-a anunțat oficial candidatura

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici și-a anunțat oficial, duminică, candidatura la președinția PSD. Fostul ministru al Finanțelor a criticat totodată conducerea partidului din care face parte, spunând că timp de 9 luni a stat degeaba în opoziție, formațiunea politică fiind mai jos în sondaje chiar și față de europarlamentare.

„Am să candidez la această funcție și am să-mi pun la bătaie centura într-o confruntare democratică. Sunt îngrijorat nu doar pentru prezentul, ci și pentru viitorul partidului, nu doar pentru prezentul și mai ales pentru viitorul României. Sunt convins că alături de mine sunt colegi din PSD și nu numai.”, a declarat Teodorovici într-o conferință de presă organizată la sediul PSD din Kiseleff.

Sub sloganul #insistpentruromania, fostul șef de la finanțe vrea să ofere o alternativă a ceea ce este astăzi PSD. Eugen Teodorovici este, în acest moment, singurul contracandidat pentru Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD. Teoretic, congresul ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni.

Teodorovici a criticat conducerea PSD

Teodorovici își acuză colegii de partid că actuala conducere a PSD, dar fără să-l nominalizeze direct pe Ciolacu, a lăsat guvernul PNL – un guvern incapabil, așa cum l-a numit el – să-și facă de cap. El a acuzat conducerea interimară a partidului că a folosit cele nouă luni de stat în opoziție „ca să stea degeaba”.

Teodorovici a declarat că e îngrijorat de prezentul și mai ales de viitorul partidului, în conditiile în care, spune el, orice partid de opoziție crește când nu e la putere, în timp ce PSD a scăzut. „Cel mai mare partid din România se pare că ține morțiș să devină cel mai mic.

Asta o spun mai ales acțiunile din ultimele nouă luni și mai ales, din păcate, sondajele. PSD nu poate să continue în acest mod (…) Nu poți să stai nouă luni în opozitie și să nu faci opoziție. Nu poți să dai din coadă în timp ce președintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de astăzi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziție ca să stea degeaba”, acuză politicianul.

„Viitorul președinte PSD trebuie să fie și viitorul premier”

Teodorovici a mai spus că a discutat „cu mulți șefi de organizații, parlamentari” și există susținere pentru candidatura lui. „Dacă la Congres voi câștiga poziția pentru președintele partidului, vreau să aduc lângă mine o echipă de oameni tineri, hotărâți, curajoși, cu școală. Vreau să mișcăm partidul în sus și să-i redăm atât la alagerile locale cât și la cele parlamentare puterea de altă dată, pe care a avut-o întotdeauna.

Lângă mine vor fi oameni care poate nu și-au început cariera în PSD lipind afișe, poate că nu toți au vechime, poate că nu toți au fost până azi membri PSD. Viitorul președinte al PSD trebuie să fie și viitorul prim-ministru imediat după alegerile parlamentare”, a spus Teodorovici.

author avatar
Andreea Vlad
167 afisari

4 COMENTARII

  1. Orlando nu are aplecarea lui Dragnea dar nici oralul lui Joana si nici atractia lui Bombo.

  2. Dar toate teleomeltencele vor adormi cu poza lui Orlando intre picioare.

  3. Orlando Teodorovici este unul dintre cei mai buni ministri al finantelor Catzu este o catastrofa drogata ,iar voi cei care sustineti criminalii nazi sunteti niste prosti aerieni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger