AcasăPoliticaTensiuni în USR PLUS. Cioloș țintește președinția partidului și a României. Se...

Tensiuni în USR PLUS. Cioloș țintește președinția partidului și a României. Se destramă Alianța?

Dacian CiolosTensiuni în USR PLUS. Cioloș țintește președinția partidului și a României. Se destramă Alianța? / foto: Digi 24

USR și PLUS se află într-un „război rece”, spun surse politice, după anunțul lui Dacian Cioloș că vrea să fie și președinte de partid și candidat la prezidențialele următoare.

Situația este cu atât mai tensionată, deoarece se pregătește un Congres în cursul acestui an, prin care să se definitiveze fuziunea dintre cele două formațiuni și astfel USR PLUS să fie înregistrat ca nou partid.

Anunțul făcut miercuri de Dacian Cioloș a stârnit, binențeles, nemulțumire în rândul membrilor partidului. Cioloș e acuzat acum că vrea să „fure” partidul și să îl subordoneze intereselor PLUS.

Cioloș, candidat la prezidențiale în 2024

Colegul lui de partid, Dan Barna, șeful USR, se simte amenințat, deoarece, ținând cont de ”cum stau lucrurile acum”, Cioloș ar vrea să se înscrie în cursa electorală din 2024 pentru președinția României, potrivit g4media.ro.

Vă amintim că Barna a candidat pentru fotoliul de președinte al României la alegerile prezidențiale din 2019, unde s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al scrutinului.

Cioloș urmărește și șefia partidului USR PLUS

Acesta a vorbit și despre o candidatură la funcția de președinte al USR PLUS și a trimis săgeți către contracandidatul său, Dan Barna, dând de înțeles că cel din urmă nu ar mai avea timp să se ocupe de conducerea partidului după ce a fost numit vicepremier în guvern.

„Cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, a spus Cioloș.

Alianța 2020 USR-PLUS este o alianță electorală înființată la 2 februarie 2019 între partidele Uniunea Salvați România și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate pentru a candida împreună la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

author avatar
Andreea Vlad
592 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai cioflingarilor, care dintre voi ii mai mare in grad de securitate ?
    Sa spuneti asta Natiei, ca vrea sa stie , pe mana cui a incaput

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger