AcasăPoliticaTensiuni în Coaliție! Tudose iese la atac și îi dă o replică-fulger...

Tensiuni în Coaliție! Tudose iese la atac și îi dă o replică-fulger unui lider PNL: „Stimate aliat galben, situația e următoarea…”

sursa foto: Facebook/Mihai Tudose

Tensiunile par să atingă din nou cote înalte la nivelul Coaliției de guvernare. Mărul discordiei îl reprezintă măsurile fiscale.

Fostul premier PSD Mihai Tudose, actualmente europarlamentar, i-a dat replica prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. Totul, după ce liberalul l-a atacat pe șeful Guvernului și al formațiunii social-democrate, după ce Ciolacu a amenințat că-și va depune demisia dacă PNL nu va accepta pachetul fiscal propus de PSD.

Social-democratul le transmite liberalilor că în cazul în care nu vor susține măsurile fiscale propuse de PSD, Coaliția se va rupe și se va ajunge la alegeri anticipate în România.

Aflând de reacția lui Rareș Bogdan la adresa lui Marcel Ciolacu, Mihai Tudose n-a stat prea mult pe gânduri și i-a dat replica liberalului. Prin intermediul Facebook-ului. Și a unui mesaj adresat nu doar prim-vicepreședintelui PNL – căruia nu-i menționează negru pe alb numele, ci doar inițialele – RB, dar și colegilor săi din Partidul Național Liberal.

Tudose: „Cine vinde potcoave? Unde-i calu’?”

Social-democratul scoate la înaintare un șir de ironii și adresează mai multe întrebări.

„Cine vinde potcoave? Unde-i calu’?
Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB (Rareș Bogdan-n.red.) o mulțime de lucruri…
1 . Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate)

dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului!
De ce vă e frică?!?

2. Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință proprietatea”…
Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

3. De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD.
Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post.
Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

4. Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta.
Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta.
Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie.

Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație.”, scrie Mihai Tudose, marți, 8 august, pe pagina sa de Facebook.

Tudose: Ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor

Fostul premier PSD îi întreabă pe liberali dacă au soluții mai bune, dacă tot nu le convin cele propuse de social-democrați.

„A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm!
Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”, a conchis Mihai Tudose.

Rareș Bogdan: „Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza”

Reacția social-democratului Tudose a venit la scurtă vreme după ce liberalul Rareș Bogdan a trimis mai multe săgeți în direcția lui Ciolacu, după ce acesta din urmă a amenințat că își va depune mandatul dacă liberalii, partenerii de coaliție ai PSD, nu acceptă pachetul fiscal propus de social-democrați.

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România!

Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a transmis Rareș Bogdan, într-o reacție pentru Digi24.

author avatar
Andrei Coman