AcasăPolitica„Telenovelă” românească. Sora primarului a candidat împotriva propriului frate. Cine a câștigat...

„Telenovelă” românească. Sora primarului a candidat împotriva propriului frate. Cine a câștigat alegerile

alegeri locale„Telenovelă” românească. Sora primarului a candidat împotriva propriului frate. Cine a câștigat alegerile

„Va rămâne în istoria comunei ca sora care și-a înjunghiat fratele pe la spate”, titrau ziarele sucevene, la începutul campaniei electorale, despre candidatura Gabrielei Sadoschi, sora actualului primar din comuna Ostra.

Ioan Oroș a câștigat alegerile pentru un nou mandat în fața principalului său contracandidat, nimeni alta decât propria soră. Între cei doi frați este o diferență de vârstă de 10 ani, Gabriela fiind mai tânără, scrie monitorulsv.ro.

foto Monitorul de Suceava

Oroș a candidat din partea PNL și a obținut 87,58% din voturi, în timp ce sora sa, Gabriela Sadoschi, reprezentantă a PSD, a luat doar 10,83%.

„Sângele apă nu se face, dar uite că la ea se face”

Primarul Oroș, care a câștigat precedentele alegeri cu 93,47% candidând din partea PSD, vedea candidatura surorii sale drept „o răzbunare din partea PSD” deoarece la aceste alegeri el a trecut în tabăra liberalilor.

foto Suceava LIVE

Despre sora sa, Ioan Oros a declarat că „va rămâne în istoria comunei ca sora care și-a înjunghiat fratele pe la spate”. „Sângele apă nu se face, dar uite că la ea se face”, a spus actualul primar.

De cealaltă parte, Gabriela Sadoschi declara că „eu lupt împotriva omului politic, nu a fratelui meu”. „Nu este ceva personal, îmi iubesc fratele la fel de mult, dar vreau să mă implic în politică și știu că pot să o fac”, a afirmat sora primarului.

Ioan Oroș a candidat la alegerile locale 2020 pentru al treilea mandat de primar la Ostra din partea PNL. Primul mandat l-a câștigat în 2012, din partea USL (PNL), apoi în 2014 a trecut de la PNL la PSD, după „Ordonanța Dragnea”, care a permis primarilor să schimbe partidul fără a pierde mandatul. În 2016 a candidat din partea PSD și a obținut cel mai mare scor din județ.

author avatar
Andreea Vlad
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger