AcasăPoliticaTaxarea bogăției. Ciolacu: E nevoie de o taxă de solidaritate pentru averi...

Taxarea bogăției. Ciolacu: E nevoie de o taxă de solidaritate pentru averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Liderul social-democrat consideră că în România e necesară o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe acest subiect, joi, prin intermediul unei rețele de socializare.

Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție #taxadesolidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, susține Ciolacu, pe Facebook.

Invocă „profituri cu adevărat nesimțite”

Care ar fi scopul unei astfel de taxe de solidaritate? Iată ce spune Ciolacu: „Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”.

Șeful PSD are în plan să discute acest subiect, în perioada următoare, cu reprezentanții mediului de afaceri de la noi din țară, în vederea găsirii unei soluții. „Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică”, conchide Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman