AcasăPoliticaTaxa pe lux, mărul discordiei între PSD și PNL. Cîțu: „Care este...

Taxa pe lux, mărul discordiei între PSD și PNL. Cîțu: „Care este problema? De ce trebuie să fii suprataxat?”

Florin cituTaxa pe lux, mărul discordiei între PSD și PNL. Cîțu: „Care este problema? De ce trebuie să fii suprataxat?”

Liberalii și social democrații sunt foarte aproape să guverneze din nou împreună. Mai au însă niște chestiuni pentru care nu s-au înțeles. Cum ar fi taxa pe lux, propusă de PSD.

Social-democrații nu renunță la această măsură, deloc agreată de președintele PNL Florin Cîțu, care s-a exprimat clar luni, înaintea unei noi rude de negocieri.

Acesta a declarat că nu înțelege raționamentul pentru o taxă de lux, propusă de PSD.

„Nu înțeleg raționamentul acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? Dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut greșit, ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a spus premierul.

PSD vrea impozitarea marilor averi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică după-amiază, după negocierile cu liberalii, că în prezent se fac simulări pentru mărirea pensiilor și a alocațiilor și a dat asigurări că românii vor avea parte de „multe majorări de la 1 ianuarie”. În ceea ce privește o eventuală taxă pe lux, liderul social democraților spune că aceasta reprezintă „o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite.

„Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste 1 milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor.

Cred că la un moment dat va trebui să renunțăm la excepțiile din Codul Fiscal și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Luxul este lux, iar după cum știți și dumneavoastră, luxul și prostia de obicei se plătesc”, a declarat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad
256 afisari

4 COMENTARII

  1. „Dacă ajungi să câștigi peste 1 milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate.”
    De ce este normal? Tu esti solidar cu noi cand beneficiezi de priveligiile si veniturile bugetare de parlamentar?
    Solidaritatea se face cu forta? Atunci te fortam si noi pe tine sa fii solidar cu noi.
    „să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa.”
    Daca toata Europa se arunca in cap, te arunci si tu? Daca da, tu primul.
    „luxul și prostia de obicei se plătesc”
    Vaaaai, Ciolacule, pai tu esti falimentar si inglodat in datorii pe vesnicie daca prostia se plateste.

  2. astia mimeaza ca se contrazic . daca ar fi bine intentionat acest ciolacu i-ar spune lui catzu care face pe prostu : daca peste tot in lume se practica aceasta impozitare ( in tarile civilizate cum le plac sa spuna tot timpul ) la noi de ce nu ? sa vedem atunci ce spune , dar asa ciolacu o mermeleste sa faca pe grozavu la oameni si atat .

  3. Nu sunt de acord cu suprataxarea luxului, daca averea a fost facuta pe cai legale (la dobandirea careia au fost deja platite impozitele corespunzatoare). Sunt insa de acord cu o lege care sa prevada confiscarea acelei parti din avere care nu poate fi justificata, si ma refer aici atat la averea din spagi a bugetarilor, cat si la averea din afaceri ale privatilor in afara sistemului de fiscalizare.

  4. Taxa pe lux cand ei au adus tara ls coada ue ca nivel de trai!!! Dar cum ai reudit ba sa ne iei pe repede inainte banii din buzunar sr prin facturi si te scremi sa aduci bani ls buget cu vorbe goale??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger