AcasăPoliticaTătaru, Vela și Arafat, convocați la Guvern. Discuții de ultimă oră. Se...

Tătaru, Vela și Arafat, convocați la Guvern. Discuții de ultimă oră. Se pregătesc noi restricții?

Tătaru, Vela și Arafat, convocați la Guvern. Discuții de ultimă oră. Se pregătesc noi restricții? (sursa foto: gov.ro)

Peste aproximativ trei ore, la Palatul Victoria urmează să ajungă să discute cu premierul atât ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cât și oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, liberalul Marcel Vela.

La întrevederea programată să înceapă la ora 16 a fost chemat și Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Foarte probabil, principala, dacă nu unica temă de discuție a ședinței de la sediul Guvernului o va reprezenta situația generată de noul coronavirus la nivel național, pe fondul bilanțurilor tot mai îngrijorătoare prezentate de Grupul de Comunicare Strategică.

Ce spunea Orban în cursul zilei de luni

De altfel, în cursul zilei precedente, șeful Executivului a adus în discuție o posibilă restricționare a evenimentelor private la care de obicei participă mai multă lume, cum ar fi nunțile. ”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deși vedeți și dumneavoastră: astăzi evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. Și este posibil inclusiv să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a fost auzit spunând Ludovic Orban.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile ședinței de marți după-amiază, de la Palatul Victoria. Între timp, vă amintim: cele mai recente date venite dinspre Grupul de Comunicare Strategică, din raportarea de luni, arătau că în ultimele 24 de ore față au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și că până la data de 12 octombrie în România au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 118.912 pacienți au fost declarați vindecați.

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari

2 COMENTARII

  1. Prefectul de Bucuresti da declaratii si sustine ca INSP ( sub controlul Guvernului) a calculat gresit rata de 3.Ca ar fi vreo 2.6….
    Ca nu a folosit date OFICIALE statistice ci s a uitat pe geam si a observat ca s a construit mult…si a aproximat ca or fi mai multi cetateni in Bucuresti…dar nu stie cam cati…:)
    raspandirea de informatii eronate ?

  2. Iohannis, Orban,Tătaru, Vela , Rafila, Ciolacu și Arafat un glont in cap si a scapat poporul de niste mafioti securisti!….hai fratilor chiar nu se gaseste unul cu o pusca sa ii vineze pe dementii astia securisti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger