AcasăPoliticaTătaru se laudă degeaba

Tătaru se laudă degeaba

Fostul ministru al Sănătății visează cu ochii deschiși. Se vede din nou șef peste sănătatea românească. Doamne, cine mai era ca el? Cum a pus el virusul cu botul pe labe. Cum a împărțit pandemia pe platouri, pe cocoașe și pe valuri.

Cine a fost mai bun ca el? Nimeni. Cui i-a reușit performanța de a transforma spitalele în focare de infecție? Nimănui. Cine a mai bătut țara în lung și-n lat și în urma lui spitalele ardeau? Cine și-a cerut scuze pentru morții din incendiul de la Spitalul Piatra Neamț? Pardon, treceți peste întrebarea asta! Cine i-a ajutat pe pacienții non-Covid să moară la poarta spitalelor? Tot el, că altul mai brav nu avem.

„Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înțeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înțeleagă corpul medical, să înțeleagă pacientul și să înțeleagă și situația prin care trece populația generală în aceste zile”, se lăuda Nelul Tătaru, cu apropourile de rigoare. Numai el poate face asta, dar, ghinion, liberalii nu au niciun cuvânt de spus la Sănătate. Domnul Nelu mizează pe o revenire a ministerului în brațele PNL și atunci poate că va avea șansa de a ne ferici din nou cu priceperea lui. „Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreți să-i spunem așa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, continuă el, făcând din „populația generală” un laitmotiv. Nu numai corpul medical este obosit, bag eu de seamă, ci și Domnul Nelu de la cifra 19 a Covidului. Dar, cu toată starea de sfârșeală, a văzut printre pleoape și valul patru cum se pregătește să ne ia pe sus. Păi, în condițiile astea, cine e mai bun decât el? Are ochi de șoim și sigur că va vedea și valul cinci sau șapte. Apoi opt și zece, căci pandemia asta nu e altfel decât vrea el. E singurul care a căutat-o de ouă sub coadă și doar el o poate pune pe fugă.

author avatar
Valentin Boeru
486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger