AcasăPoliticaTătaru, mitraliat de toți după tragedia de la Piatra Neamț! A venit...

Tătaru, mitraliat de toți după tragedia de la Piatra Neamț! A venit rândul Gabrielei Firea: „Mă așteptam să-și recunoască eșecul”

Nelu TataruTătaru, mitraliat de toți după tragedia de la Piatra Neamț! A venit rândul Gabrielei Firea: „Mă Așteptam să-și recunoască eșecul”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru ar fi trebuit să-și de demisia după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, este de părere Gabriela Firea. Mai mult, fostul edil al Capitalei susține, într-o postare pe Facebook, că acesta ar fi trebui să-și recunoască eșecul în ceea ce privește managementul pandemiei de coronavirus din România.

„Asta se numește sfidarea românilor! Cum ar zice Orban: câinii latră, caravana trece! Adică pot crede și spune orice românii, politrucii lui își văd în continuare de scaunele moi, de incompetența și corupția din ministere. Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei! Pentru că este incapabil să aplice măsurile salvatoare din Europa. Le știe, i s-au adus la cunoștință dar le ignoră.

Nu vor testare, pentru a nu se ști numărul real de cazuri. Mă așteptam ca măcar după o astfel de tragedie să-și recunoască eșecul. Și el, și Orban care îl menține în fruntea Sănătății, în vremuri atât de grele, sunt complici la toate dramele din aceste zile”, a afirmat Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, că vinovăţia aparţine tuturor deoarece „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Supraviețuitor Colectiv: „DEMISIA, domnule ministru Tătaru!”

Unul dintre supraviețuitorii de la Colectiv, îl acuză pe ministrul Nelu Tătaru de minciună. Mihai Grecea constată că, la cinci ani de la tragedia de atunci, evenimentele dramatice se repetă „în buclă”, iar decidenții nu învață nimic din ceea ce se întâmplă.

Grecea cere demisia ministrului Sănătății, atrăgând atenția că transferarea pacienților cu arsuri a rămas „în pixul secretarilor de stat” și la „cheremul” lui Raed Arafat.

„Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat Ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în februarie-martie 2020. Nu l-ați semnat.

Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea Sănătății!”, a scris Mihai Grecea pe Facebook, sâmbătă seara, după incendiul de la Spitalul Județean Neamț.

author avatar
Andreea Vlad
160 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger