AcasăPoliticaTătaru, mai mult decât ministru

Tătaru, mai mult decât ministru

Domnul Nelu, Nelu Tătaru, este medic la origine. Apoi a devenit mai mult decât medic. A ajuns să fie secretar de stat în Ministerul Sănătății. Printr-o conjunctură penelistă, evident, căci n-o fi fost degeaba președintele PNL Vaslui. Apoi, o perioadă s-a învârtit prin tot soiul de comitete și comiții de te întrebi când o mai fi avut timp să opereze. 

Pacientul? Să aștepte! Politica e mai presus de sănătate. Comisia e mai presus decât ce crede bolnavul. Iar PNL este mai presus decât orice. E mamă, ibovnică, nevastă și alte alea.

Nici Iohannis nu clipește

Printr-o altă conjunctură, mai mult provocată decât o naștere naturală, Domnul Nelu de la Coronavirus a ajuns ministru. Și membru într-un comitet atât de strategic încât te ia cu furnicături pe spate numai când te gândești la el. Aici, după ce și-a strâns cingătoarea și și-a scos paloșul din teacă, a început bătălia cu virusul pe care, practic, nu-l vezi decât la microscop. Un om atât de mare să se ia la trântă cu un ceva atât de mic? Da, pentru că nevoia de sănătate a poporului era cel puțin la fel de mare cu a dobândirii și vânzării de măști de protecție în farmacia soției. Alte amănunte nu cunosc, decât niște știri care s-au plimbat prin presă zile de-a rândul. Și pentru că am zis amănunte, mai cunosc și prețul cu de-amănuntul la cârpele menite să ne astupe gura. Sau să ne închidă gura? Spuneam că Domnul Nelu e mai mult decât ministru. Este, pentru că printr-o semnătură pe un document ne poate priva de intimitate. E ca un fel de șef și peste Ministerul Intimității, funcție deținută concomitent cu cea de la Sănătate. Când Domnul Nelu dă ordin, dispărem de pe stradă și, de la balcon, privim cum milițienii dau amenzi. Când Domnul Nelu decide, epidemia fuge din focare și se ascunde de frică. Nici Iohannis nu are atâta putere. Când spune carantină, nici președintele nu se poate opune. Raed Arafat, alt personaj, ia decizii numai dacă Domnul Nelu de la Coronavirus constată că a scăzut epidemia. Iar dacă lui i se pare că a crescut, țara intră din nou la pușcăria medicală. Tătaru, Nelu Tătaru, e cel mai tare din țară. A oprit economia cât ai clipi. Iohannis? Nici nu clipește în fața lui. Doar execută ce-i spune Domnul Nelu, cu aparențe că ar fi șef de stat.

author avatar
Valentin Boeru
979 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger