AcasăPoliticaTătaru își ține masca pe ochi

Tătaru își ține masca pe ochi

Nu vede nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lui. Nu vede nici la stânga, nici la dreapta. Și nici în jos. Privește doar în sus, dar nu vede că lumina călăuzitoare a Cotroceniului e mai chioară ca a farului de la Tuzla pe vreme de ceață. Se ghidează după corabia lui Iohannis, călcând apa în urma ei și sperând că ce face se numește politică sanitară. Sigur e politiă, dar cu masca pe ochi.

Mai sunt vreo două săptămâni până la începerea anului școlar. Și ce dacă? Nu există măști pentru copii. Și ce dacă? Nu există niciun plan concret de funcționare a unităților de învățământ. Și ce dacă? Și apoi, ce, copiii merg la școală să învețe? Ce să învețe?

Tot mai jos, să te poți spăla pe mâini

Cu masca pe ochi, Nelu Tătaru aplică politica pe care a învățat-o de la Iohannis. Nu trebuie să vezi ceva anume, trebuie doar să pui în practică modelul stabilit de acesta. Întâi arăți că te preocupă soarta școlilor și sănătatea copiilor. Bagi niște cuvinte din care să înțeleagă lumea că riscul de îmbolnăvire e foarte mare. Alarmezi părinții, să aibă ei grijă de copii. După ce le-ai băgat panica în suflet, le spui că vei lua măsuri. Ceva mai încolo, schimbi nota și le arăți că nu e treaba ta, ca ministru, ci a ălora de la Direcțiile de Sănătate Publică. Apoi pasezi spre Învățământ, căci școlile țin de madam Anisie. Deci să facă ea în așa fel încât treaba să meargă bine.

Dar madama are probleme cu limba română, nu mai are timp și de elevi. Elevii pică în responsabilitatea părinților, că ei i-au făcut, ea nu a obligat pe nimeni. Culoare de acces separate, să nu dea nas în nas cei mici? Să rezolve școala zice „Madam Pepsiglas”, ea are treabă cu buchea cărții, nu cu mersul la pipi pe căi ocolite. Așa că problema se duce mai jos, să o rezolve inspectoratele școlare. Iar astea, la fel de pricepute și viclene, o trimit direct la școli. Sunt directori, profesori, să pună mâna să o rezolve, nu să aștepte salarii mărite de la Orban. Și dacă se îmbolnăvesc cei mici?

Nicio problemă, vin cei de la Inspectoratul Județean de Urgență și evaluează. Pun șablonul cu trei scenarii pe perete și dau soluții ca la testul grilă. Rezolvă asta ceva? Hai să lămurim, zic eu, că ne încurcăm Nu rezolvă nimic, dar nu asta e problema, ci masca. Ce mască? Nu s-a făcut vorbire de ea până aici. Hai că nu înțelegeți nimic. Masca se ține pe ochi ca să nu vezi. În rest, de la Iohannis învățăminte. Dai tot mai jos, departe de tine, ca să te poți spăla pe mâini.

author avatar
Valentin Boeru
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger