AcasăPoliticaTătaru ar vrea să fie din nou ministru al Sănătății: „E nevoie...

Tătaru ar vrea să fie din nou ministru al Sănătății: „E nevoie acolo de un profesionist” – VIDEO

Tătaru ar vrea să fie din nou ministru al Sănătății: ”Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist” - VIDEO (foto: Facebook)

În așteptarea unei decizii privind desemnarea viitorului ministru al Sănătății, funcție preluată interimar chiar de către premier, s-a aflat că Nelu Tătaru nu exclude o eventuală revenire la Palatul Victoria.

Pe fondul recentei revocări a lui Vlad Voiculescu, predecesorul acestuia de la șefia Ministerului Sănătății se arată dispus să se întoarcă la cârma MS, în cazul în care PNL-ul îi va propune acest lucru. Nelu Tătaru nu scapă, însă, din vedere faptul că portofoliul Sănătății în actualul Executiv îi revine USR-ului.

Condiția pentru ca Tătaru să revină la Ministerul Sănătății

Președintele Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților a ales să puncteze că la momentul de față Ministerul Sănătății ”are nevoie de un profesionist”.

Dacă partidul meu ar decide acest lucru da, dar suntem într-o coaliție în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înțeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înțeleagă corpul medical, să înțeleagă pacientul și să înțeleagă și situația prin care trece populația generală în aceste zile”, a susținut Tătaru, miercuri seară, într-o intervenție la postul B1TV, întrebat dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății dacă portofoliul în cauză ar reveni PNL-ului.

Totodată, deputatul liberal a adus în discuție oboseala resimțită la nivelul populației și al cadrelor medicale, pe fondul situației generate de noul coronavirus. ”Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreți să-i spunem așa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Premierul Cîțu, interimar la MS

Miercuri seară, Florin Cîțu a anunțat că preia interimatul la MS, după ce vicepremierul Dan Barna, propus inițial ca ministru interimar, nu a dorit să preia aceste atribuții. ”Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu, am transmis domnului președinte Klaus Iohannis și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al sănătății.

Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii, până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine (joi-n.n), o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și alta cu toți directorii spitalelor COVID”, a precizat Cîțu.

105 afisari

1 COMENTARIU

  1. mai bine nu ,dupa ce am vazut rezultatele si ce idei are stimabilul cu vaccinarea copiilor prin forta cu decaderea din drepturile parintesti si puscarie pt parinti sa si vada de viata luiu!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger