AcasăPoliticaTăriceanu reacționează la carantina decisă de Iohannis: „Ipocrizie și multă minciună”

Tăriceanu reacționează la carantina decisă de Iohannis: „Ipocrizie și multă minciună”

TariceanuTăriceanu reacționează la carantina decisă de Iohannis: „Ipocrizie și multă minciună”

Călin Popescu Tăriceanu n-a putut sta indiferent și a reacționat imediat față de noile restricții adoptate de Guvernul Orban, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Politicianul consideră că în decizia luată de Klaus Iohannis referitoare la un „lockdown” conține „multă ipocrizie” și minciună.

Fostul premier al României se arată indignat de declarațiile președintelui, care a anunțat, joi, la şedinţa de Guvern noile restricții ce vor fi impuse de luni în România.

Tăriceanu reaminteşte că în primăvară când erau doar 200 de cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2 pe zi, Iohannis cerea amânarea alegerilor locale.

„Vorbim despre o închidere! Este una parțială, pentru că activitățile economice nu vor fi închise. Numărul real de îmbolnăviri este mai mare, pentru că nu se face o testare pe scară largă. Când erau 200 de îmbolnăviri pe zi, președintele a cerut amânarea alegerilor locale. Acum, a venit cu exemplul din SUA, e multă ipocrizie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

„Recomandarea OMS este ca școlile să se închidă ultimele, nu putem avea o generație de sacrificiu. Sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru online”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Revine declarația pe propria răspundere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că „democraţia nu poate fi pusă în paranteză”. Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni, 9 noiembrie.

Vă amintim că joi, 5 noiembrie, în România s-a înregistrat un nou record negativ: 9.714 cazuri noi, 1.014 bolnavi Covid la ATI, 121 decese. Până la ultima raportare au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați, transmite Grupul de Informare Strategică.

author avatar
Andreea Vlad
188 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger