AcasăPoliticaTăriceanu, reacție furibundă: ”Măi, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea...

Tăriceanu, reacție furibundă: ”Măi, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu?”

Liderul ALDE stă cu ochii pe Guvern nu doar când e vorba despre situația generată de noul coronavirus și de măsurile luate de la nivelul Palatului Victoria în criza COVID.

De această dată, politicianul critică în termeni tranșanți Executivul liberal, pe tema alocațiilor pentru copii.

Plecând de la declarațiile făcute de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, în Parlament, Călin Popescu Tăriceanu amintește cum a reacționat Executivul PSD-ALDE anul trecut, la decizia Legislativului privind dublarea alocațiilor. ”Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar , secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!

Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament!”, susține liderul ALDE, marți, într-un mesaj postat pe Facebook.

”Scotociți-vă bine prin buzunare”

Senatorul schimbă radical tonul, când vine vorba de felul în care se văd lucrurile la momentul actual, la nivel de Guvern, pe acest subiect de interes pentru părinții din România. ”Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și ei, și pe care președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor!”, consideră Tăriceanu.

Mai mult, liderul ALDE aduce în discuție împrumuturile făcute, în ultimele luni, de actualul Cabinet. Și cere guvernanților să plece, dacă nu pot găsi soluții. ”Mai, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți? Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament!”, tună Tăriceanu.

Mesajul fostului lider al Senatului a venit în condițiile în care, în ziua precedentă, premierul Orban spunea că Executivul s-a gândit la un ”mecanism” de creștere a alocațiilor, ”în mai multe etape” și că procentul efectiv și ritmul de creștere depind de prognozele pe care le vor face guvernanții.

146 afisari

5 COMENTARII

  1. Domnii din Guvernul Zero Absolut nu inteleg termenul de LEGE, ei tot pe smagleala si prosteala ieftina de sorginte pur PD-L ista, ne intrebam cu astia unde o sa ajungem ? Petrecerile se tin lant la Guvern, hotararile se iau cand toti sunt manga,si Sica conduce, o pune de-o Cantarea Romaniei pe vreme de Pandemie.

  2. Ma , nemernicule , daca va confisca voua , parlamentarilor , banii smangliti din coruptie se maresc decent si pensiile si alocatiile . Auzi cine vorbeste , tataia Sterling Godju cu 5 neveste , ala actionar la Banca Transilvania si la trei SIF-uri …! Mucles , sunt ultimele bashini cu care imputesti atmosfera , cand nu o sa mai ai imunitate parlamentara o sa-ti duci batranetile pe scarile tribunalului , tupeistule !

  3. Hai ca sunt distrusi Penalii si reveniți voi pe cai mari din septembrie, e clar asta, si sa vedem de unde o sa scoateti voi restul de 85% la alocatii si restul de 85% la pensii?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger