AcasăPoliticaTariceanu, la lansarea platformei politice: vreau sa le spunem "stop" celor care...

Tariceanu, la lansarea platformei politice: vreau sa le spunem „stop” celor care au pus la vanzare PNL

Calin Popescu Tariceanu si mai multi liberali, printre ei Andrei Gerea si Daniel Barbu, au participat, joi, la evenimentul de lansare a Grupului de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale.

Sustinand ca demersul este menit sa impiedice „vanzarea” formatiunii, si ca PNL nu trebuia sa paraseasca familia liberalilor europeni, fostul prim-ministru a explicat motivatia sustinatorilor acestei platforme. „Scopul nostru este de a salva valorile si pricipiile liberale. Prin demersul nostru vreau sa le spunem „stop” celor care au pus la vanzare PNL. (…) Exista oameni care nu accepta sa vanda liberalismul si care cred in nevoia de liberalism in Romania (…) Ii contestam pe cei care vor sa distruga liberalismul in Romania”, a declarat Tariceanu, de la tribuna in care s-a anuntat lansarea proiectului.

Totodata, politicianul a imputat esecul PNL la alegerile europarlamentare din 25 mai conducerii formatiunii politice, si nu membrilor acestui partid. „PNL-ul si-a pierdut trasaturile care l-au caracterizat (…) Aceasta incredere si acest respect trebuie astazi recastigat. De o noua legatura temeinica intre actiunile si ideile liberale”, a mai sustinut fostul premier.

Barbu: ceea ce s-a intamplat in PNL in ultimele saptamani ne-a tulburat

Andrei Gerea, Mihai Stanisoara si Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, s-au alaturat initiativei sustinute de Tariceanu. De altfel, in discursul sustinut la evenimentul de lansare a platformei politice, Barbu a explicat, la randul sau, ce i-a motivat pe sustinatorii Grupului de initiativa.

„Suntem aici dintr-un motiv foarte  simplu, un motiv de constiinta, ceea ce s-a intamplat in PNL in ultimele saptamani ne-a tulburat. Aceasta ingrijorare ne-a adus aici azi. (…) Ni se pare astazi, cu temei, ca aceste valori sunt puse in pericol. (…) Este nevoie de liberalism, astazi, mai mult ca oricand, pentru europenizare. (…) Raspunsul pe care-l da PPE este unul care, celor care suntem aici, si multor alti liberali nu li se pare a fi un raspuns convingator”, a spus Barbu.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger