AcasăPoliticaTăriceanu: „La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte...

Tăriceanu: „La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!”

tariceanuTăriceanu: „La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!”

Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj în ziua comemorării victimelor de la Colectiv. Politicianul atenţionează cu privire la politizarea excesivă a acestui eveniment, precum şi la dezastrul ce încă persistă în domeniul sanitar, în ciuda eroismului cadrelor medicale.

„Se împlinesc azi 5 ani de la tragedia de la Colectiv. O noapte neagră urmată de săptămâni și luni de agonie! Au trecut 5 ani în care am sperat ca lucrurile să se schimbe! Măcar în sistemul medical, măcar în privința infecțiilor intraspitalicești! La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv! În fiecare zi 100 de români pierd lupta cu coronavirusul într-un sistem medical la fel de neprietenos, în ciuda medicilor care, ca și atunci, fac și acum adevărate acte de eroism”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina lui de Facebook.

„Colectivul este folosit tot în scopuri electorale”

Tăriceanu atrage atenţia că la 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale.

„Atunci dl Iohannis a folosit tragedia pentru a forța demisia unui Prim-ministru care în momentul accidentului era în vizită oficială în SUA! Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria nu a fost o recunoaștere a vreunei vinovății, ci strigătul că ceva trebuie să se schimbe. Acum, același domn Iohannis, așteaptă câteva săptămâni pentru a promulga legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv. De ce nu a făcut-o în secunda următoare în care a primit legea de la Parlament? Ca să o folosească politic! Ca să îi păcălească pe oameni că legea i se datorează! Ca să mai ia niște voturi pentru partidul lui!”, subliniază acesta.

„Este o zi tristă! Pentru că, în loc să-i comemorăm pe cei dispăruți și să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmplă, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

5 ani de la incendiul care a ucis 65 de persoane

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce focul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, punând capăt vieților unor tineri nevinovați.

author avatar
Andreea Vlad